Meghódították a világot

Meghódították a világot

Az ausztriai Klagenfurtban rendezték az United World Games nevű „utánpótlás mini olimpiát”, melyre 33 ország közel 9000 sportolója nevezett.

A 12 sportágat felvonultató eseményen első ízben klubunk is képviseltette magát. Fiatal röplabdázóink három edzővel, Péter Krisztinával, Szalay Viktóriával és Daróczi Gergellyel, illetve öt csapattal – az U11-sel, az U13 A és B-vel, illetve az U15 A és B-vel – nevezett a világversenyre. A háromnapos röplabdatornán csapataink cseh, holland, olasz, német, osztrák, lengyel, török, szlovén és amerikai csapatok ellen játszhattak, és minden korosztályban várakozáson felül teljesítettek. U11-es csapatunk egészen a döntőig menetelt, ahol egy szlovén csapattól szenvedett vereséget, de így is ezüstérmes lett. U13-as A csapatunk „nemes bosszút” állt a szlovéneken, hisz a bronzmeccsen ugyanennek klubnak az U13-as csapatát verték. A B csapatunk a 11. helyen zárt. U15-ös B csapatunk is elődöntőbe jutott, majd végül egy holland gárdát legyőzve szerezte meg a harmadik helyet. Itt az A csapat a 18. helyen végzett. Az United World Games megnyitóján 15 röplabdázónk is részt vehetett. Számukra hatalmas élmény volt, hogy közel 10 ezer néző előtt vonulhattak fel.

Klubunk egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a tornát, amely csapatsportágban kimondottan jó eredménynek számít. Gratulálunk a lányoknak és edzőiknek!

Hasonló cikkek

Újabb nagy veszteség

Újabb nagy veszteség

Röplabdás május

Röplabdás május

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay