Helyezések a mini olimpián

Helyezések a mini olimpián

Korosztályos lány röplabdacsapataink idén is részt vettek a klagenfurti „mini olimpián”, az United World Games-en. A háromnapos eseményen tíz sportágban 12 ezer sportoló fiatal vett részt. Egyesületünket hagyományosan a röplabda szakosztály képviselte, akik négy korosztályban hat csapatot, összesen 45 játékost (és négy edzőt) neveztek a tornára. Péter Krisztina szakosztályvezető beszámolójából megtudtuk, hogy a röplabdatorna az idei évben a korábbiaknál is erősebb és nívósabb volt. Köszönhetően annak, hogy az európai csapatok mellett Kína és az Egyesült Államok is képviseltette magát. Ilyen csapatokkal pedig nem sokszor találkozhatnak európai utánpótláskorú játékosok. 

Csapataink az erős mezőnyben tisztességgel helyt álltak, mert bár a trófeaszerzés idén nem sikerült, sőt a dobogóról is lemaradtunk, a lányok eredményei mégis jónak mondhatók. A legjobb eredményt az U15-ös korosztályban értük el, ahol 36 csapatból végül a negyedik helyen végeztünk. Nem sokkal maradt le a dobogóról az U13-as csapatunk sem, amely végül a 35 csapatos mezőnyben ötödik lett. Ebben a korosztályban egyébként B és C csapatot is indítottunk, előbbi a 9., utóbbi pedig a 15. helyen végzett. A két nagyobb korcsoportban, az U17-ben és az U19-ben egy 18. és egy 10. helyezés jutott lányainknak.

Összességében tehát elégedettek lehetünk a lányok eredményével, akik a tapasztalatszerzés mellett a szervezők jóvoltából számos élménnyel (többek között fürdés a csodálatos Wörthi-tóban) gazdagodtak.


Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay