Daróczi Gergely: Tanulószezon volt mindenkinek

Daróczi Gergely: Tanulószezon volt mindenkinek

Mint ismert női röplabdázóink újoncként hatodikként zártak az NB I-ben. A 22 meccsből 11 győzelem és ugyanennyi vereség volt a mérlegünk. Vezetőedzőnkkel, Daróczi Gergellyel értékeltünk, de már a következő célok is szóba kerültek.

Milyen volt az első szezon az NB I-ben?

Ha egy szóval fogalmaznám meg, akkor azt mondanám, hogy tanulószezon volt mindenkinek. Nekem, mint edző, a vezetőségnek és a játékosoknak is. Az első pár hét és hónap ráment arra, hogy felvegyük a bajnokság ritmusát. Úgy gondolom, hogy a szezon közepére kezdett összeállni a történet és a vége már kimondottan olyan volt, amilyennek szerettük volna. Megvertünk már előttünk lévő csapatokat is, meccsben voltunk a dobogósokkal is. Jobb lett volna ezt egy picit korábban, de tanultunk ebből és remélem, idén gyorsabban fog összeállni a játékunk.

Mennyire volt nehéz, hogy rögtön a tabella első feléhez tartozó csapatokkal találkoztatok?

Ez nem könnyítette meg a dolgunkat, főleg mentálisan. Ugyanis az, hogy négy vereséggel kezdtük a szezont az mindenkit megviselt. Sokat beszélgettünk abban az időben a lányokkal és nem is emlékszem arra sem edzőként, sem játékosként, hogy négy meccsen kikaptam volna egymásután. Aztán volt egy nagyon nehéz meccs Budaörsön, ahol nyertünk és akkor megfordult minden. Elindultunk azon az úton felfelé.

Szezon elején azt mondtad, hogy az első hat hely a cél. Akkor pozitív volt összességében a mérleg?

Mindenképpen. Úgy gondolom, a csapat 90 százalékban elérte azt, amit ebben a szezonban tudtunk. Legjobb esetben az ötödik helyen végezhettünk volna. A Gödöllő volt nagyjából a mi szintünkön. Picit rutinosabbak voltak nálunk, mert nekik csak felnőtt játékosaik voltak, továbbá NB I-es rutinnal rendelkeztek. A többiek viszont, akik előttünk végeztek, ők keretben és játéktudásban is előttünk voltak. Ezért gondolom, hogy tulajdonképpen kihoztuk azt, amit lehetett.

A bajnokság vége óta majdnem félév telik majd el az NB I következő szezonjának a rajtjáig. Hogy töltitek ezt az időszakot?

A május-június azzal telt, hogy még edzések voltak, illetve a játékosokkal beszéltünk. A jövő évi keretnek a kialakítása már elkezdődött ekkor. Júliusban lesz egy hónap szünetünk és aztán augusztus első hetében kezdjük majd a közvetlen felkészülést a bajnoki rajtra. Ilyenkor van egy kis lehetőség az egyéni és technikai dolgok javítására.

Mennyire változik a keret?

Öt távozónk van és a helyükre mindenképpen ugyanennyi játékost szeretnénk igazolni. Lesz olyan, akit az utánpótlásból hozunk fel és vannak már érkezőink is.

Hogy látod, vonzó lett a BVSC?

Igen, ez a tapasztalatom. Ráadásul a csapatnak a 80 százaléka is itt akart maradni, nem gondolkozott a váltáson. Illetve az érkezőket sem kellett győzködni. Van egy célunk jövőre is, szeretnénk kicsit előrelépni, és azokon a meccseken, amiken 3:1-re most kikaptunk, azokból párat megnyerni. Ez a legfőbb célunk, hogy lépjünk egyet előre.

Sok sikert kívánunk ehhez! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay