Daróczi Gergely: Nem a kiesés elkerülése a célunk

Daróczi Gergely: Nem a kiesés elkerülése a célunk

Három nyeretlen meccs után zsinórban négyet nyertek röplabdázóink a bajnokságban, így jónak értékelhető a visszatérés 20 év után az NB I-be. Daróczi Gergely vezetőedzővel tekintettünk vissza a kisebb szünetben az eddigi szereplésre!

Ha a TFSE ellen vívott két Magyar Kupa mérkőzést is idevesszük, akkor öt egymást követő találkozón zártak 1-3-mal röplabdázóink. Sajnos akkor ez még nem ért pontot a mieink számára, de mint később kiderült, a bajnokság legjobbjaival találkoztunk, így a sorsolásunk sem volt túl kegyes hozzánk.

A Budaörs vendégeként is már 1-2 volt az állás a szempontunkból, de a lányok nagy akarásának meglett az eredménye, hiszen innen fordítottak, megszerezve ezzel első pontjaikat és győzelmüket is az NB I-ben 20 év után.

„Valóban nem volt a legszerencsésebb a sorsolásunk, mert a három legerősebb csapat ellen kezdtünk. Ez pedig alaposan megtépázta az önbizalmunkat az elején. A Budaörs ellen viszont szerencsére fordult a kocka és vert helyzetből felálltunk” – kezdte értékelését Daróczi Gergely vezetőedzőnk.

Aztán zsinórban három 3-0-ás siker következett az UTE, a Békéscsaba és a Debrecen ellen, így rögtön a középmezőnyben találta magát újonc együttesünk. Jelenleg a 8. helyen áll a BVSC.

„Sajnos a Vasas ellen volt egy kis kisiklásunk az év végén, de ott nem jött össze semmi. Utána elég sokat beszéltünk erről a lányokkal, úgyhogy reméljük, még egy ilyen meccsünk nem lesz. Az év elején azt a célt tűztük ki, hogy az első hat hely környékére érjünk oda, és bízom benne az eddigi teljesítményünk alapján, hogy ezt sikerül is megvalósítanunk. Az biztos, hogy nem az a célunk ezzel a csapattal, hogy elkerüljük a kiesést.”

Januárban lesz lehetőségünk hazai környezetben szurkolni a mieinknek, hiszen a következő három szombaton egyaránt itthon játszik a csapat. Kezdésként 7-én a sereghajtó Jászberényt fogadjuk.

„Róluk azt kell tudni, hogy tavaly is éppen bennmaradtak és idén még nincs pontjuk a bajnokságban. Tehát mindenképpen az a célunk, hogy megnyerjük ezt a találkozót. Utána a Budaörs ellen ki-ki meccs vár ismét ránk, majd a Veszprém ellen egy talán még nehezebb összecsapás lesz. Nekik van két idegenlégiósuk, de bízom benn, hogy hazai környezetben megszorongatjuk őket és pontokat is szerzünk.”

Sok pihenője nem volt a lányoknak, hiszen hamar folytatódik számukra a szezon. Természetesen az ünnepeket a családdal tölthették, de a két ünnep között, valamint a hét elejétől is az edzéseké már a főszerep. Szombaton 18 órától pedig szurkoljunk minél többen a lányoknak a helyszínen!

Sok sikert kívánunk! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay