Urbán Flórián: Tisztes helytállást láttam a fiúktól!

Urbán Flórián: Tisztes helytállást láttam a fiúktól!

Ahogy beszámoltunk róla, labdarúgóink helytálltak az NB I ezüstérmese, a Kisvárda ellen vívott Mol Magyar Kupa mérkőzésen. Ezúttal Urbán Flórián, valamint Kelemen Patrik értékelte a találkozót!

Bár egy vereség után soha nem boldog az ember, de vezetőedzőnk is elégedetten értékelte a csapat hozzáállását és teljesítményét a két osztállyal magasabb rivális ellen. A Kisvárda az első félidőben alig öt perc alatt szerzett két góljával nyert végül 2-0-ra.

„Tisztes helytállást láttam a fiúktól! Amire készültünk, hogy a széleken a kettő egyeket játsszák, azokból a szituációkból nem is tudtak mögénk kerülni, ezeket jól megoldottuk. Sajnos két figyelmetlenségünkből gólt kaptunk, amikor fejben nem voltunk ott ezeknél a szituációknál. Mi a kontrákra építettünk, hogy a széleken vezessük inkább a támadást. Szalánszki előtt adódott is lehetőség. A második játékrészben aztán három belsővédőre váltottunk. Voltak szép passzaink, még akkor is, ha nem tudtunk a kapu elé kerülni. Úgy gondolom, hogy a csapat mindenképpen dicséretet érdemel, mert emelt fővel jöhettek le a pályáról” – nyilatkozta honlapunknak Urbán Flórián vezetőedző.

Azért egy NB I-es csapat ellen teljesen más színvonalon kell futballoznia a játékosoknak és az iram is összehasonlíthatatlan a harmadosztállyal. Így nem meglepő, hogy Kelemen Patrik is fáradtan értékelte a mérkőzést.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, hiszen Magyarország egyik legjobb csapata ellen játszottunk. Ez látszott is a pályán, hogy nagyon tudnak futballozni. Élveztük a játékot, mert ritkán adatik meg egy harmadosztályú csapatnak, hogy egy ilyen ellenfél ellen játsszon. Nyilván nem mi voltunk az esélyesek, de büszke vagyok a csapatra! Természetesen, ha megerőltetik magukat lehetett volna nagyobb a különbség, de küzdöttünk és odatettük magunkat. Én személy szerint azt tanultam belőle, hogy rendkívül sokat kell dolgoznia egy futballistának és tényleg tíz kilométereket kell letenni a pályára minimum, ott kezdődik a foci. Azon kívül pedig fontos a technikai rész, a jó passzok és egy ilyen jó csapat ellen nem szabad hibázni” – mondta Kelemen.

A fárasztó kupamérkőzés után jól is jött a csapatnak a két nap pihenő. Legközelebb vasárnap 16 órától ugyanis fővárosi rangadót játszunk az NB III Keleti csoportjában a BKV Előre vendégeként. Szurkoljunk minél többen a helyszínen a csapatnak! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay