A majdnem hibátlan szeptember

A majdnem hibátlan szeptember

Továbbra is meggyőző teljesítménnyel vezeti a Keleti csoportot a BVSC labdarúgócsapata. A hétvégén idegenben, szerdán pedig otthon is kapott gól nélkül győzött együttesünk. Akadtak azonban olyan dolgok, amelyekkel nem volt elégedett a vezetőedző, Urbán Flórián.

A hétvégén egy hajrában szerzett góllal sikerült győzni a BKV Előre otthonában, a hétközi meccsen pedig a Jászberényt győzte le 4-0-ra együttesünk. A mutatott teljesítmény azonban egyik alkalommal sem nyerte el igazán vezetőedzőnk Urbán Flórián tetszését. A zuglói szurkolók többsége viszont, valószínűleg erre azt mondja, ha ilyen eredmények lesznek amikor hullámvölgyben van a csapat, akkor szívesen sorba állnak repetáért is. Elvégre az utolsó hat bajnokit kapott gól nélkül nyerte meg a BVSC.

„Elmondtam a meccs előtt, hogy a megkezdett útról nem lehet letérni, mert ha ezt megtesszük, akkor az visszaüt. Találtunk ugyan egy gólt a legelején egy védelmi hibából, de ez engem egyáltalán nem nyugtatott meg, a csapatot viszont igen. Minimális futómennyiséget láttam, ad hoc jelleggel építettünk fel támadásokat, de azok végén is a beadások rosszak voltak, a szögleteink, amelyekből korábban gólokat értünk el borzalmasra sikerültek, és a bedobások is. Eddig még három hónap alatt nem emeltem fel a hangom, de most a szünetben sajnos elgurult nálam a gyógyszer. Ímmel-ámmal nem lehet semmit sem csinálni. Cseréltünk párat a második félidő elején plusz kiállították egyik ellenfelünket is, amitől ők összezuhantak, mi rúgtunk ugyan még egy-két gólt, de ez az egész nem volt rendben az én olvasatomban” – nyilatkozta vezetőedzőnk.

A helyzet érdekessége, hogy a Kisvárda elleni vesztes Magyar Kupa meccs után jó volt hallgatni a mestert arról, hogy a játékosok, 0-2-nél a szünetbe is úgy mentek be az öltözőbe, hogy élvezik a focit és jó, hogy ilyen szintű ellenfél ellen játszhatnak. Ez a fajta hozzáállás a mester szerint, most hiányzott, akit pedig hétvégén először láthattunk önfeledten gólt ünnepelni, amikor a 82. percben született meg 0-0-nál a Sport utca eső áztatta pályáján Tóth Milán győztes találata.

„Ha azzal a mentalitással megyünk ki a pályára, mint a kupameccsen, akkor nem kellett volna hangoskodnom az öltözőben. Játékban a BKV ellen is koncentráltabbak voltunk, még ha az első félidő ott is elég ramaty volt, de a másodikban jobban jöttünk ki, és gyűrtük őket becsülettel, a végén pedig a gól után mindenkiből kijött a feszültség. Azért azt hozzáteszem mielőtt telhetetlennek tűnnék, hogy minden sikerünknek örülök, így a mainak is, csak ez az a műfaj, hogy holnap már senkit nem fog érdekelni a mai győzelem, mert készülni kell a következő feladatra. Jó lenne, ha ezekkel a győzelmekkel el lehetnénk egy hónapig és akkor megállás nélkül örülnénk neki egy vagy két hétig, de a helyzet nem ez, menni kell tovább.”

Ma azért még ünnepelhetett a csapat, hiszen a napokban volt vagy éppenséggel lesz 4 játékosunknak is a születésnapja, így az egész szezonban tarthatatlan Szalánszki Gergőnek, a kapuját most már 600 perce hibátlanul őrző Kovács Benedeknek, a BKV ellen a szezon legfontosabb gólpasszát jegyző Tóth Kristófnak és a Jászberény ellen duplázó Szilágyi Máténak is a legjobbakat kívánjuk, de legalább is hasonlóan eredményes szereplést, mint idáig. A tabellát immáron 7 pontos előnnyel vezető vasutas csapatra rangadók várnak a következő fordulókban.

„Reggel már úgy kelek fel, hogy mivel tudunk a leghatékonyabbak lenni vasárnap Körösladányban, a stábbal kielemezzük az ellenfelet és felkészülünk belőlük. A csapattól azt a motivációt szeretném látni, amit a Kisvárda meccs előtt. Pici hullámvölgyet érzek most, a két meccs mentálisan nem olyan volt, ahogy terveztük, de mindkétszer a második félidőben voltak biztató jelek, a következő meccseken ennél azonban többre lesz szükség” – zárta értékelését vezetőedzőnk.

Az október vízválasztó lehet, még ha a szerda-vasárnap ritmus utolsó fejezete is jön majd most Körösladányban. Az eddig meglepetést, meglepetés hátán szállító NB III-as újonc otthonába látogatunk Békés megyébe. Azután október 9-én fogadjuk a tavaly másodosztályú és mostani eredményei alapján egyenesbe jövő, állománya alapján egyértelműen a feljutásra aspiráló DEAC-ot. Utána a tabella alapján eddigi legfőbb üldözőnk a Putnok vendégei leszünk, majd a szintén felsőházi Hajdúszoboszló csapatához utazunk, végül az Eger ellen zárjuk itthon az októbert. Kihívásból nem lesz hiány, a srácok pedig megérdemlik, hogy minél többen biztassák őket a lelátóról otthon és idegenben is. A vasárnapi meccs előtt még jelentkezünk interjúval, a BVSC eddigi legeredményesebb játékosa Tóth Levente Milán például pontot tesz annak a kérdésnek a végére is, hogy végső soron melyik keresztnevét is használja.

Léderer Ákos

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay