Emelt fővel búcsúztunk a Magyar Kupától

Emelt fővel búcsúztunk a Magyar Kupától

Nem kisebb ellenfél látogatott a Szőnyi útra a labdarúgó MOL Magyar Kupában, mint az NB I tavalyi ezüstérmese, a Kisvárda. A BVSC 25 percig jól tartotta magát esélyesebb riválisa ellen, utána viszont a vendégek 5 perc alatt eldöntötték a találkozót.

Az indián nyár ezen a szombaton elkerülte a BVSC-pályát. Ugyanis igazi, őszies időjárás fogadta a csapatokat és a szurkolókat. Talán e miatt vagy azért, mert labdarúgóink remekül felkészültek a Kisvárdából, a vendégek nehezen melegedtek bele a játékba. Bár Ötvös már a 3. percben veszélyeztetett szabadrúgásból, de az első 25 percben más komolyabb lehetőséget nem jegyezhettünk fel. A várdaiak játszottak mezőnyfölényben, de ezt nem sikerült gólra váltaniuk. Urbán Flórián egyébként három helyen változtatott a múlt héten a Karcagot legyőző kezdőcsapaton. A kapuban Kovácsot Szemerédi váltotta, míg Nádor és Tóth Kristóf ezúttal kimaradt, Májer és Horváth viszont ott volt a pályán. Aztán az első bő 20 perc eseménytelensége után a 25. percben Szalánszki futott el szépen a jobb oldalon és beadását a kapus, Odincov fülelte le.

Sajnos az ellentámadásból megszületett az első gól. Egy szintén jobb oldali beadást követően Ilievszki sarkazott vissza a 16-oson belül üresen érkező Lucashoz, aki a kapu bal oldalába lőtt (0-1). Nem sokkal később Vida vett le jól egy hosszú indítást, majd kapura fordult és a hálóba juttatta a labdát (0-2).

A 35. percben Ötvös ismét szabadrúgásból alakított ki helyzetet, de bő 20 méteres lövése elkerülte a kaput. A félidő hajrájában Leoni került hatalmas ziccerbe, azonban Szemerédi bravúrral hárította ezt a kísérletet.

A félidőben Urbán Flórián egyet cserélt, Horváth helyére Tóth Keve érkezett. A második játékrész azonban nem a gólokról, sőt nem is a helyzetekről szólt. A vendégek tartották kétgólos előnyüket, és bár a mieink próbálkoztak, de nem sikerült betalálni Odincov kapujába. A 68. percben Tóth Levente előtt adódott lehetőség, de erőtlen volt a kísérlet, így a várdai kapus könnyedén hárított. Negyedórával később Májer bal oldali lövése kerülte el csak egy kicsivel a kaput. Összességében elmondható, hogy csapatunk nagyot küzdött és emelt fővel búcsúzhatunk a kupától! Nem véletlen járt a taps a lelátóról is a fiúknak!

BVSC-Zugló–Kisvárda Master Good 0-2 (0-2)

BVSC: Szemerédi – Májer G., Balogh M., Benkő-Bíró, Nagy J. (Fisli, 65.) – Tamási Zs., Szilágyi M. – Szalánszki, Tóth L. (Reizinger, 80.), Kelemen P. – Horváth R. (Tóth K., a szünetben)

Kisvárda: Odincov – Hej, Kravcsenko, Széles, Leoni – Melnik (Bíró R., 87.), Ötvös (Szőr, 77.) – Asani (Czérna, 52.), Lucas, Vida K. (Navrátil, 77.) – Ilievszki. Vezetőedző: Török László

Gólszerző: Lucas (26.), Vida K. (29.)

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay