Kelemen Patrik és az atyai jótanács

Kelemen Patrik és az atyai jótanács

Balogh Miklóssal és Fisli Andrással érkezett a BVSC-be, amikor még BLSZ I-es volt a csapat. Ebből is kiderül, hogy akivel beszélgettünk a Tiszafüred elleni meccs után, az együttes egyik legrégebbi bútordarabja, Kelemen Patrik!

Az elmúlt közel négy évben, kiderült róla, hogy lendületes játéka mellett a távoli gólok nagymestere. Az itt eltöltött idő alatt azonban nagyon mélyen is volt, hiszen ahogy kiszámolta az idén februári visszatérése előtt több mint 300 napot kellett kihagynia egy keresztszalag-szakadás miatt. A mostani bajnokságban eddig háromszor betaláló támadó, Kelemen Patrik, gólokat és fazont szab a pályán és frizurákat az életben. Bár termete alapján a Füzesgyarmat ellen szerzett fejesgólja volt talán a különlegesebb, a gólszépségversenyt idén eddig a Tiszafüred elleni bombájával vitte el, amely után a BVSC nyáron kinevezett vezetőedzőjéhez, Urbán Flóriánhoz vezetett az első útja.

„Annak szólt a gólöröm, hogy ő az az ember, aki bízik bennem folyamatosan és azt érzem, hogy ha egy támadónak van is rosszabb napja, akkor is kitart mellettem és ezzel a góllal ezt meg tudtam hálálni, de még nagyon-nagyon sok meccs van és szeretnék így teljesíteni a továbbiakban is.”

Az első hónap termésére nem lehet panasz, sem egyénileg, sem pedig csapat szinten. Hiszen 7 győzelem és 1 döntetlen eddig a mérleg 26-3-as gólkülönbséggel.

„Van egy csapategység, amelyben szerintem érzékelhető, hogy igazi jóbarátok vagyunk, nincs széthúzás, megmaradt tavalyról egy erős mag, ehhez jöttek még fiatalok és olyan játékosok a nyáron, akik nagyszerű teljesítményt nyújtanak, mind a védelemben, mind a középpályán és elől is nagyon jó játszani Milánnal vagy Rolival (Tóth Milánról, aki eddig a legeredményesebb a csapatból és Horváth Rolandról van szó – a szerk.).”

Miután a felnőtt keretben 15-en vannak csupán felnőttek, kulcskérdés, hogy a fiatalokat milyen instrukciókkal látják el az idősebbek a pályán és azon kívül.

„Mi még úgy nőttünk fel, bár most sem érzem magamat öregnek, – 29 éves múlt a napokban amúgy Keló –, hogy folyamatosan szapultak minket az idősebbek és kaptuk az ívet tőlük, de ez nálunk nem vezetett célra, úgyhogy itt ez nem jellemző, próbáljuk biztatni és segíteni a fiatalokat, hogy fejlődjenek. Csicsó és Milu már tavaly is felnőtt kerettag volt és rendszeresen játéklehetőséget kapott,  Rokkó,  Zöld Bálint, aki ma is játszott szerintem remekül, és a Pitti is, ahhoz képest, hogy 18 év alattiak, nagyszerűen beleillenek a csapatba. Szerencsére nem az van, hogy úgy állnak hozzá, hogy a fiatalszabály miatt nekik mindenképpen játszaniuk kell, hanem odateszik magukat hétről-hétre, és teljesítenek ők is.”

Ciceu Pál, Nádor Milán, Bak Rokkó, Zöld Bálint és Kesselbauer Ákos elhangzási sorrendben, ők a BVSC utánpótláskorú ötösfogata a nagy csapatban. Na de térjünk vissza a sistergős Kelemen-bombák történetéhez.

„Amikor fiatal voltam az edzőim azt tanították, hogy az utolsó passzig ki kell játszani a helyzetet, édesapám meg azt mondta erre, ha már ott vagy a tizenhatosnál fiam miért nem lövöd el, ha nincs előtted senki. Ez annyira belém ivódott, hogy most is, ha már nem lövöm el a labdát kisandítok oldalra, hogy na megint rosszallóan néz rám apukám a lelátóról – mondja nevetve Patrik – de ezúttal ellőttem, és szerencsére be is ment, úgyhogy nem érheti szó a ház elejét.”

A távoli lövésekre szükség lesz a jövőben is, főleg ott, ahol mondjuk nem áll biliárdasztal simaságú gyepszőnyeg a rendelkezésre, vagy épp az ellenfelek harcmodora akadályozza meg a folyamatos passzjátékot.

„Élénken él még az emlékeimben az első NB III-as évünk a Keleti csoportban, jóval fizikálisabb ez a csoport és a pályák minősége is elmarad a Nyugatihoz képest, de próbálunk mi is olyan stratégiát és keménységet mutatni, amellyel alkalmazkodni tudunk majd az ellenfelek stílusához. Úgy érzem van a játékunkban egy biztos alap hátul, mi pedig elől megpróbájuk a kreativitást belevinni.”

A „vad” Keleti csoport, ahogy legtöbbször aposztrofálom a 2020-21-es szezon tapasztalataiból kifolyólag a harmadosztály ezen részét, nem elsősorban az attraktív futball szerelmeseinek kedvez. Kelemen Patrikot amúgy még az itt eltöltött szezon végén egy hazai bajnokin érte utol a végzet, és szenvedett súlyos térdsérülést, amelyből a felépülés bizony nem ment egyik napról a másikra.

„Több mint 300 napot, majdnem egy évet kellett kihagynom, mire meccsen visszatérhettem. Óriási türelemre és jó néhány barátra volt szükség, akik átsegítettek a nehézségeken, és tudtak ösztönözni olyanok, akiknek volt már hasonló sérülésük. A legrosszabb, amikor túl vagy az első hat hónapon és elkezdheted felépíteni magad és akkor kiderül, hogy még majdnem ugyanennyi idő van hátra a visszatérésig, mire úgymond 100 %-ossá válsz, és közben tudod persze, hogy teljesen tökéletes valójában már sosem lesz a térded. Nagyon hálás vagyok minden vezetőnek és edzőnek, aki a keresztszalag-szakadásom utáni időszakban bízott a visszatérésemben, és hogy hasznára tudok lenni a BVSC-nek.”

Kelo azon játékosok táborát gyarapítja a harmadosztályban, akinek a labdarúgás mellett polgári foglalkozása is van. Ahogy a felvezetőben kitértem rá a csapat kinézetéért is felel, hiszen szabadidejében borbélyként dolgozik amikor csak teheti.

„Nagyon szeretem a szakmámat, és jó, hogy akár a sérülésem alatt, akár a labdarúgás mellett, van mihez kezdenem a szabadidőmben, hiszen a pályafutásom utáni időkre is kell gondolnom. Amúgy ennek is a futballhoz van köze, mert 15-16 évesen elkezdtük az öltözőben vagdosni egymás haját, mondjuk nem nézném vissza mai fejjel azt, amit akkor összehoztam, de onnan indult az egész. Egy barátommal, akit szinte születésem óta ismerek Vácott dolgozom, szerencsére megértő, mert elnézi nekem a sok hiányzást, és hogy most még a foci az első.”

Sérülésmentes, gólokban, gólpasszokban és győzelmekben gazdag további folytatást kívánunk Kelemen Patriknak! Ami a bajnokságot illeti, folytatás vasárnap 16 órától a Sényő vendégeként! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay