Urbán Flórián: Olyat nem szoktam kérni, amit nem gyakoroltunk

Urbán Flórián: Olyat nem szoktam kérni, amit nem gyakoroltunk

Továbbra is száguld a Zugló expressz a kupában és a bajnokságban is! Kereken egy hónap telt el az idényből és elmondható jól alakult az eddigi 8 mérkőzés labdarúgóink számára! Erre az időszakra tekintünk vissza vezetőedzőnk értékelésével!

A BVSC minden meccsén vezetett, mi több, ezt már az első félidőben megtette, végül pedig 7 győzelemmel és 1 döntetlennel zárta a füllesztő nyarat. Hétvégén a kupában győzött a szombathelyi Király SE ellen 3-0-ra az együttes, szerdán pedig a Tiszafüred masszív csapatát múlta felül, már hazai pályán 2-0-ra a vasutas gárda. Megállás nincs, hiszen vasárnap az egyik legtávolabbi ellenfélhez látogat a csapat, ráadásul a Magyar Kupában kisorsolták a következő ellenfelet. A vezetőedzővel értékeltünk.

„Fontos, hogy a meccsek irányítását nem adtuk ki a kezünkből és már rendre az első félidőben sikerült megszerezni a vezetést. Ilyenkor jönni kell az ellenfeleknek és megnyílnak a területek mögöttük. Tegnap amúgy fejben nem voltunk eléggé frissek és nem játszottunk látványosan, de várhatóan sok ilyen mérkőzés lesz még, amikor brusztolva és ha kell okosan, levédekezve kell megszerezni a győzelmet, a szerdai ilyen volt egy nagyon masszív ellenféllel szemben” – fogalmazott Urbán Flórián.

A nyáron érkezett mesternek, megvolt az első közös gólöröme játékosával, miután a Tiszafüred elleni meccs második félidejében Kelemen Patrik a bombagólja után a vezetőedzőhöz szaladt ki elsőként ünnepelni.

„Rendszert váltottunk a második félidőre, a szélről feltoltam ékbe Patrikot, mindjárt a második percben megforgatta az embert és beverte a labdát a kapuba, mint betyár a bablevest. Minden edző, ha újít valamit és annak gyorsan eredménye lesz, annak örül. Az egyéni villanása nagyon szép volt, de a csapat a legfontosabb és a győzelem, Kelo pedig a csapatjátékból is kivette a részét, sokat futott és dolgozott.”

A hétközi meccsen újoncot is avatott a csapat, abban az értelemben, hogy a 14 éves kora óta a BVSC-ben nevelkedő Zöld Bálint először kapott lehetőséget a kezdők között.

„Egy 2004-es születésű játékosnak mindig pályán kell lennie az NB III-ban, a felnőtt csapatban nálunk többen is vannak, akik számításba jöhetnek. Öten a keretből koruknál fogva megfelelnek a mostani szezonban debütáló fiatal szabálynak. Eddig Nádor Milán és Ciceu Pali játszottak, ők még picit előrébb járnak a többieknél, de ezúttal Zöld Bálint kapta meg a lehetőséget, a többiek segítették őt és megoldotta a feladatát.”

Eddig jobbára az első és másodosztályú ellenfelek második csapataival hozott össze bennünket a bajnoki sorsolás, az igazi keleti feelingbe – amelynek első NB III-as évében volt már részese a BVSC és akkor egy erőn felüli ezüstérem lett az eredménye – most kell visszarázódnia a zuglóiaknak.

„Minden ellenfélből készülünk, kicsit másabb amikor rutinosabb csapattal találkozunk és nem egy második együttessel, de az közös, hogy feltérképezzük alaposan azt, akivel szembe találkozunk és igyekszünk rést találni a pajzson, bízunk benne, hogy Sényőn is sikeresek leszünk.”

Urbán Flórián nyáron Kisteleki István hívására a civil életből tért vissza a labdarúgásba, miután utolsó állomáshelyein nem sok sikerélményben volt része, az eddigi eredmények után, adta magát a kérdés, hogy a futballba vetett hite visszatért-e, az eddig itt töltött idő alatt?

„Jól érzem magam, halál nyugodt vagyok, a hit meg a szenvedély fontos dolog, amely az utóbbi időszakban valóban halványabban pislákolt bennem, de nekem most lényegesebb volt a nyugalom, ami remélhetőleg látszik a csapaton is. Mindig elmondom, mit fogunk csinálni az edzésen, azt fogom kérni a mérkőzésen is, olyat nem szoktam kérni, amit nem gyakoroltunk. Úgy érzem eddig erre vevők a játékosok, jó a hangulat és nyugalom van. Az a fontos, hogy végezzük a dolgunkat és magamat is beleértve mindenkitől maximális koncentrációt követelek meg ehhez az edzéseken, az eredmények alapja mindig az elvégzett munka.”

Bár a Tiszafüred elleni meccs után készült interjúkor még nem tudtuk, de mint kiderült nem is különösebben foglalkoztatta az edzőt, hogy a Magyar Kupában ki lesz a következő ellenfél. Az elmúlt két évben kegyesebb volt a sors és rendre a legjobb 16 közé jutásért érkezett nagyágyú a Szőnyi útra. Ezúttal a BVSC nevelésű egykori kapus Kövesfalvi István kezeskedett arról – mint az élő televíziós műsor meghívott sorsolója –, hogy már a harmadik körben üdvözölhessük Zuglóban az NBI legutóbbi ezüstérmesét, a Kisvárdát.

„Egyáltalán nem érdekel még a következő kupaellenfél, csak az, hogy meglegyen a Sényő meccs felvétele, annak nekiülök és kidolgozom a taktikát. Mindig a következő munka foglalkoztat, nem akarom, hogy bármi elvegye a gondolatomat, az aktuális cél elől, majd, ha odaérünk, akkor jöhet a kupameccs.”

A Kisvárda második csapatával amúgy alanyi jogon is meg kell majd mérkőznie a BVSC-nek novemberben. Elnézve menetelésüket, a legerősebbek a második csapatok közül a Keleti csoportban, így legalább a kupameccsen megismerkedhetünk testközelből a lehetséges visszajátszókkal, de addig is, ahogy az edző is mondja nézzük mindig az előttünk álló feladatot, amely vasárnap, az amúgy Kisvárdától csak egy nagyobb kőhajításra lévő Sényő együttese lesz. A szabolcsi kirándulás előtt azonban, még a héten mesél nekünk a távoli gólok felelőse Kelemen Patrik is!

Hajrá, BVSC!

Léderer Ákos

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay