Győzelemmel folytattuk a bajnokságot

Győzelemmel folytattuk a bajnokságot

A MOL Magyar Kupa miatti szünetet követően győzelemmel folytatta az NB III Keleti csoportját a BVSC-Zugló. A 11. fordulóban Gabala Krisztián együttese gólgazdag mérkőzésen múlta felül 3-2-re a DVTK II-t.

Legutóbb augusztus végén, az FC Hatvan elleni diadal során hagyhatta el győztesen a pályát együttesünk. Azóta egy döntetlen és egy vereség a mérleg a bajnokságban, míg a kupában tizenegyesekkel sikerült kiharcolni a továbbjutást. Így nem véletlen, hogy a hazai drukkerek bíztak abban, hogy a DVTK II ellen ismét meglesz a győzelem.

Bár az első félidő viszonylag kevés helyzetet hozott, mégis három gól született ezekből. Rögtön a találkozó elején, a 2. percben vezetést szerzett a BVSC. Murai Márk bal oldalról adta be a labdát, amely elhaladt a vendégek kapusa mellett és a diósgyőri védő már csak a gólvonalon túl érte el, ráadásul a mentési kísérlete a kapufáról visszapattant a hálóba (1-0). A 19. percben aztán váratlanul egyenlít a Diósgyőr. Zsemlye Balázs indult meg középen, és a 16-os vonala elől kilőtte a bal sarkot (1-1).

 

 

Ezzel viszont nem ért még véget a gólok sorozata az első félidőben. Negyedórával később Hrepka Ádám adta be jobbról a labdát a 16-oson belül helyezkedő Murainak, aki a védők gyűrűjében nem tudott kapura fordulni, így önzetlenül a 16-os vonalánál álló Schrammel Ádámhoz gurított, aki a bal sarokba lőtt (2-1).

A fordulást követően is megmaradt a gólerős játék. A 67. percben a sérüléséből felépülő Kelemen Patrik ellen követtek el szabálytalanságot a bal oldalon. A szabadrúgást Pintér Nikolasz ívelte a kapu elé, és Balogh Miklós jó ütemben a hálóba fejelt (3-1). Bő tíz perccel később viszont ismét szépítettek a diósgyőriek. A buktatás miatt megítélt büntetőt az egy nappal korábban az NB I-ben is pályára lépő Makrai Gábor értékesítette (3-2).

 

 

Ezzel ismét szorossá vált a találkozó. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de Balogh Béla gólját sajnos les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A DVTK-nak is voltak helyzetei: távoli szabadrúgásból a kapufát találták el, illetve Makrai közeli próbálkozása nem sokkal kerülte el a bal kapufát. A hosszabbításban a vendégek kapusa is feljött támadni, de az eredmény már nem változott, csapatunk a mérkőzés képe alapján megérdemelten győzött 3-2-re.

Vasárnap délután fél 1-től a DVSC II vendége lesz együttesünk a következő fordulóban.

Hajrá BVSC!

 

 

NB III Keleti csoport, 11. forduló

BVSC-Zugló–DVTK II 3-2 (2-1)

BVSC: Horváth G. – Májer, Balogh B., Tóth, Hrepka (Kelemen 46.), Murai, Pintér, Schrammel, Simon, Balogh M., Fisli (Bartos 68.)

DVTK II: Bukrán – Ivánka, Zsemlye, Makrai, Zsiga (Sipos 83.), Korbély (Csávás 65.), Farkas, Polgár, Orosz, Lehóczki (Schildkraut 65.), Karika

Gólszerzők: Murai 2., Schrammel 34., Balog M. 67. ill. Zsemlye 19., Makrai 78. (11-es)

 

Fotók: Babiczky Ákos

 

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay