Egyedül veretlenül

Egyedül veretlenül

Az NB III teljes mezőnyét, a rajtvonalnál lévő mind a 60 csapatot figyelembe véve 12 forduló után már csak egyetlen klub van, amely veretlennek mondhatja magát. A Keleti csoportot 8 pontos előnnyel vezető BVSC-Zugló! A csapat edzőjével Urbán Flóriánnal beszélgettünk!

Két szabadnappal lett jutalmazva a csapat, így egy jókedvű labdaéhes társaság vetette bele magát újra a munkába a pörgős szerdai edzésen. Mint azt a vezetőedzőtől megtudtuk, ennyi pihenő bele kell, hogy férjen a nagy rohanásba, főként, hogy most már az első két hónap terhelése, az addig lejátszott 14 tétmeccsel, átalakul heti egy meccses ritmussá.

„Mindig kell valamit változtatni, a stábbal most ezt találtuk ki. Egyébként sem vagyok híve a hosszú hónapokra előre elkészített edzésterveknek, ezeket az élet rendre átírja. Ahogy egy felkészülési időszak közepén is visszavesz az ember a terhelésből, úgy most is bennünk volt, hogy nem lehet csak tolni-tolni a meccseket és edzéseket, reméljük az eredmény ezt igazolja majd” – árulta vezetőedzőnk.

A hétvégi találkozó ezt igazolta, hiszen két felkészült és nyugodtan mondhatjuk feljutásra aspiráló csapat csatáját Szalánszki Gergő duplájával a BVSC nyerte. A pályán és azon kívül is a Sándor Tamások vezette DEAC is megmutatta, hogy a tavalyi ezüstérmesek meccse – hiszen a Keleti és a Nyugati csoport második helyezettjei csaptak össze – igazi csemegéje az NB III küzdelmének.

„Valóban erős ellenféllel találtuk szembe magunkat, amellyel egy ideig nem nagyon tudtunk mit kezdeni, főként a védekezésük volt nagyon szervezett. A második félidőre változtattunk, de ez sem jött be igazán. A cseréknek is köszönhetően azután fizikálisan és koncentrációban is sikerült végül felülkerekedni. Játékban most sem éreztem, hogy átlendültünk volna az elmúlt meccsek kisebb hullámvölgyén, de nem vagyunk gépek, és mivel mindenki fegyelmezetten és tisztességesen csinálta a dolgát, ez megbocsátható. Ebben a formaingadozásban is az a jó, ha ez egyszerre egy-két embernél és mindig másnál található, mert ezt elbírja a többi nyolc játékos, akkor nehezebb az élet, ha egyszerre négyen-öten kerülnek ilyen helyzetbe.”

Azáltal, hogy heti egy meccs van most már, kevesebben jutnak állandó játéklehetőséghez, mint korábban, ám így is az edzőnek tűzben kell tartania a játékosokat. Kérdés az, mennyire ragaszkodjon a mester a győztes csapat elvéhez, és vajon hány elégedetlen futballista van ilyenkor a keretben. Ezen a téren nem észlelhető különösebb probléma, ráadásul a lehetőségek tárháza sem kimeríthetetlen a BVSC-nél, hiszen nincs minden posztra két azonos tudású játékos, aki egymás sarkát tapossa a kezdőbe kerülésért.

„Ha van 20-22 azonos képességű játékosod, akkor mindig nagyobb az elégedetlenség. Próbálunk a szakmai stábbal a legjobb tudásunk szerint dönteni, de azt el kell fogadni, hogy valaki kevesebb időt kap a pályán, és van, aki többet. Viszont akkor haladunk előre csapatként, ha mindenki a rábízott lehetőséggel a legjobban gazdálkodik, akár csak tíz perc is az. Akik most is bejöttek, azok nem duzzogtak, hanem mind hozzátettek a teljesítményükkel, ami dicséretes tulajdonság, és itt mutatkozik meg, hogy milyen emberekből áll egy csapat. Gellei Imre amikor szövetségi kapitány volt a válogatottban azt mondta: Flórikám készülsz lassan az edzősködésre, egy tanácsot fogadj el tőlem. Mindig azt nézd, hogy egy játékos emberileg milyen. Mert lehet valaki akármilyen jó játékos, de ha az emberi kvalitásai nem olyanok, akkor egy perc alatt úgy szétbombázza a csapatodat, mint a huzat. Ha valaki gyengébb képességű is, de emberileg jó, akkor őt válaszd, mert ő mindig a közösségért fog tenni.”

A meccs végén óriásit ünnepelt az edző vezérletével a pálya közepén a vasutas csapat, az értékes három pont és az, hogy most már klubrekordot írva zsinórban 8 meccs óta nem kapott gólt a BVSC, azonban nem szabad, hogy bárkit is megszédítsen.

„Örülünk, hogy ha nem kapunk gólt, mert azt mutatja az egész csapat jól védekezik, de engem ezek a sorozatok egyáltalán nem érdekelnek” – mondja határozottan a vezetőedző. „Lépésről-lépésre haladunk, amikor elkezdtük csak az számított, hogy a Békéscsabát megverjük, most pedig, hogy a Putnokot. A tabellában sem szoktam gyönyörködni, engem majd akkor érdekel, ha meghúzzák a vonalat. Ha azon gondolkodok, hogy megállok az út elején és azt látom, hogy az út végén ott van egy kiló kenyér és azt majd én felveszem, akkor már baj van, mert addig el is kell tudni jutni. Mi inkább azt nézzük, hogy nem a célba lévő nyeremény után sóvárgunk, hanem a minden kilométerkőnél lévő szelet kenyeret felvegyük és megegyük, és jóllakottan érkezzünk meg az út végéhez.”

Megoldandó feladatok egész sora vár továbbra is a BVSC-re, ráadásul csupa rangadó jön, az élmezőny tagjaival szép lassan közelről is megismerkedhetünk, főként a legfanatikusabb szurkolóink, akik Putnokra és Hajdúszoboszlóra is a csapattal tartanak.

„Minden ellenfélre ugyanúgy készülünk, és nem számít hol helyezkedik el a tabellán. Most is elmondtam nekik, minden emberben benne van a vészhelyzet jelző és az nem szabad, hogy egy pillanatra is kihunyjon. Nem érezhetjük, hogy azért, mert megvertük a Debrecent akkor már nem lehet baj, mindig ott kell lennie a fejekben, hogy lehet baj és ennek elkerüléséért minden pillanatban koncentrálni kell.”

Mostantól téli időszámítás szerint a bajnokik többségükben vasárnaponként már 13.00-tól kezdődnek, október 16-án a tabellán sokáig közvetlen üldözőnk, a jelenlegi harmadik Putnok otthonába látogatunk, de interjúval addig is jelentkezünk a héten. Ezúttal nyáron érkezett új védőnkkel Benkő-Bíró Norberttel ismerkedhetünk meg!

Léderer Ákos

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay