Ez történt júliusban

Ez történt júliusban

Világbajnokok hónapjának is hívhatnánk az idei évben a júliust, hiszen pár nap eltéréssel állhatott a dobogó legfelső fokára Kós Hubert és a női kardcsapat, de rajtuk kívül is volt még bőven BVSC-s siker itthon és a nagyvilágban!

Úszóink csodás napot zártak a Fukuokában rendezett vizes világbajnokságon július 28-án! Kós Hubert hatalmas országos csúccsal aranyérmes lett 200 méter háton, megszerezve ezzel a magyar küldöttség első érmét a medencében, míg Kovács Benedek ötödikként végzett!

Megvédte címét a magyar női kardcsapat a világbajnokságon! Ezúttal a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállításban nyertek a mieink, három BVSC-s lánnyal a soraikban!

Szenzációsan zárult vívóink számára a krakkói központú Európai Játékok is! A férfi párbajtőr-válogatott Andrásfi Tiborral a soraiban lett aranyérmes, míg a női kardcsapat Pusztai Lizával és Szűcs Lucával bronzérmes!

Egyedüli csapatként jutott fel a tavalyi szezon végén az osztályozókon a labdarúgó NB III-ból a BVSC-Zugló, amely a 2023-2024-es szezont már az NB II-ben kezdhette meg. Fontos lépés a klub életében, hogy a Wallis jelentős támogatásával a másodosztályú szerepléshez szükséges anyagi biztonság is adott az együttes számára. Majd nem sokkal később komoly NB I-es múlttal rendelkező játékosok csatlakoztak a kerethez. A bajnoki rajt pedig jól sikerült a csapatnak, hiszen győzelemmel tért vissza a BVSC az NB II-be.

Kiváló eredményekkel térhettek haza úszóink a belgrádi junior Európa-bajnokságról. Magda Boldizsár előbb váltóban, majd a zárónapon 100 méter gyorson egyéniben is aranyérmet nyert, de Bagi Zoltán és Elekes Tamara is jó eredményeket ért el! Majd a hónap végén az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) is jól sikerült Bagi és Kovács Botond számára, akik összesen három érmet szereztek Mariborban.

Remekül szerepeltek szinkronúszóink a szezon utolsó versenyén, a Duna Arénában rendezett XII. Hungarian Openen. Összsesen 1 arany-, 1 ezüst- és 4 bronzéremnek örülhettünk!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay