Tehetséges birkózóval erősödtünk

Tehetséges birkózóval erősödtünk

A BVSC-Zugló színeiben folytatja pályafutását Kajtán Olivér, többszörös magyar bajnok birkózó. A Kaposvárról érkező fiatal tehetség előbb korosztályos világversenyeken nyerne érmet, majd a felnőtt válogatottban is bizonyítana.

Eddig sem volt hiány birkózó szakosztályunknál sikeres sportolókból, de a jövőben reményeink szerint tovább bővül ez a lista. Csatlakozott ugyanis a BVSC-hez Kajtán Olivér, aki többszörös országos bajnokként és diákolimpia győztesként érkezik hozzánk. A fiatal tehetség a kadetek között válogatott volt, majd a junior korosztályt sérülés miatt kihagyta, de U23-ban aztán újra válogatott lett és rögtön az első évében Európa-bajnokságon és világbajnokságon is szerepelt. Utóbbin ráadásul hazai közönség előtt Budapesten.

„Édesapám birkózó volt, így ő vitt le a terembe még 2003 áprilisában, szóval már lassan 17 éve kezdtem. Igazából miatta szerettem meg a sportágat. Mivel édesanyám futó volt, így kicsi koromban párszor elvitt, de ott mégsem találtam meg magamat. Ezen kívül az úszást is kipróbáltam, de ezek számomra túl monotonok voltak. A birkózás viszont nagyon megtetszett” – árulta el honlapunknak Kajtán.

Bár 2014 óta a fővárosban készül, de sokáig nem gondolkodott azon, hogy ideigazoljon, azonban végül nem bánta, hogy így alakult.

„Kaposváron nem volt sok lehetőségem, viszont szerettem volna már a saját lábamon megállni, így apukám megkereste az Újpestnél az egyik barátját, de a válogatott edzőm, Takács Feri bá is megtudta ezt és szólt, hogy a BVSC-hez is jöhetnék. Aztán keresett Kiss Balázs, de ekkor már nem is volt kérdés számomra, hogy idejövök.”

Olivérnek még két éve van hátra az U23-as korosztályban, ahol először is a válogatottság a célja, amire jó esélye van. Ezt követően elmondása szerint szeretne legalább egy érmet hazahozni világversenyről. Mivel már másfél éve a felnőtt válogatottal edz, így jó rálátása van arra is, hogy hova kell eljutnia. Ugyanis súlycsoportjában a 72 kilósok között a világ egyik legjobbjával, mostantól pedig klubtársával, Korpási Bálinttal is edz.

„Maci a példaképeim közé tartozik. Vele edzek már nagyon régóta és jó látni, hogy hova fejlődhetek. Ő ugyanis a súlycsoportomnak a legtetején található. Azért is örülök, hogy ide jöttem, mert Feri bácsi nagyon jó birkózókat nevel ki, mint például Balu, Maci vagy éppen a saját fia, Istók és Papp Berci is ott van. Úgyhogy a lehetőség adott, csak élnem kell vele” – zárta gondolatait friss igazolásunk.

Ha pedig ez sikerül neki, akkor akár már a 2024-es párizsi olimpián is ott lehet. Mi nagyon szurkolunk!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay