Takács István aranyérme a junior válogatón

Takács István aranyérme a junior válogatón

Remekül szerepelt Takács István a 2020. évi junior kötöttfogású nemzetközi válogatón. A Zsámbékon rendezett versenyen nem talált legyőzőre sportolónk, így megérdemelten szerezte meg az aranyérmet.

Bár eredetileg Dorogon rendezték volna a IX. Fekete Gyémánt Kupát, a junior kötöttfogású nemzetközi válogatónak végül teremproblémák miatt Zsámbék adott otthont. Népes mezőny gyűlt össze, hiszen 10 ország, közel 150 birkózója lépett szőnyegre.

A tíz súlycsoport közül ötben született magyar aranyérem, köztük 87 kilóban junior világ- és Európa-bajnok sportolónk, Takács István diadalmaskodott. Istók tavaly még egy súlycsoporttal lentebb szerepelt a világversenyeken, ezúttal viszont már 87 kilóban volt érdekelt. Előbb finn, majd szerb riválisát is magabiztosan győzte le, majd az elődöntőben lengyel ellenfelét is felül múlta.

A fináléban az ESMTK birkózójával, Losonczi Dáviddal csapott össze, aki korábban legyőzte másik BVSC-s sportolónkat, Cseprakov Albertet. Istók viszont visszavágott klubtársa vereségéért és begyűjtötte az aranyérmet, ezzel megnyerte a válogatót.

Szép volt Istók!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay