Aranyérem és különdíj a nemzetközi birkózóversenyen

Aranyérem és különdíj a nemzetközi birkózóversenyen

A legutóbbi hétvégén Szerbiában szerepelt két birkózónk is nemzetközi viadalon. Ami pedig külön öröm, hogy Kovács Zsombor első lett súlycsoportjában és a legjobb külföldi versenyzőnek járó különdíjat is megkapta.

Október 22-én Magyarkanizsán léptek szőnyegre sportolóink a Budapest-válogatott tagjaiként. A Diák I-es korosztályban Kovács Zsombor a 48 kilogrammos súlycsoportban nem talált legyőzőre, míg 56 kg-ban Aladi Máté szerzett egy értékes ötödik helyet a 15 ország, 450 versenyzőjét felvonultató viadalon.

„A Budapesti Birkózó Szövetség jóvoltából vettünk részt ezen a versenyen. Ez a szervezet egyébként most újjáalakult, lett új elnöke és én lettem a főtitkár. Továbbá mivel kis szervezetről van szó, én vagyok az edzője is. Az eredmények alapján diákokat, serdülőket és ifiket válogattunk össze, és már ott tartunk, hogy két BVSC-s versenyző is bekerült ebbe a csapatba a régiós eredményei alapján. Ráadásul olyannyira, hogy Kovács Zsombit ebben a nagy mezőnyben a legjobb külföldi versenyzőnek választották a szerbiai versenyen” – nyilatkozta szakosztályvezetőnk, Illés Gergely.

Kovács többek között cseh, görög és litván birkózót is legyőzött, míg a fináléban bolgár ellenfél ellen diadalmaskodott. A verseny színvonalát jól mutatja, hogy ifiben az egyik súlycsoportban az Európa-bajnok is ott volt. Így egy jó erőpróba volt ez birkózóinknak.

„Azt mondhatom, hogy azok, akik a magyar mezőnyben jeleskednek és ott tudnak lenni a dobogón a hazai viadalokon, ők serdülő, ifi szinten valószínűleg az Európa-bajnokságon az első öt hely valamelyikére esélyesek. Nyilván ez sok mindentől függ, de a magyar mezőny van annyira jó, hogy nemzetközi szinten is megállja a helyét.”

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay