Két ezüst Óceániából

Két ezüst Óceániából

15 esztendős tehetségünk, András Csaba három napig utazott, hogy eljusson a Fidzsi-szigetekre, ahol a serdülő világjátékokon kellett képviselnie a magyar és az európai színeket.

Csaba a négyfős kontinensválogatottal ezüstérmes lett Ázsia mögött. Ezt követően egyesben és párosban is asztalhoz állt. Az egyes versenyben a csoportból gond nélkül jutott a direkt kieséses táblára, ahol rögtön egy nagyágyú, a világranglista tizedik helyén álló japán Hamada várt rá. Versenyzőnk azonban nem ijedt meg a feladattól, és nagyszerű játékkal 4-0-ra verte a nagynevű ellenfelet. A következő körben szetthátrányból 4-1-re nyert egyiptomi ellenfelével szemben is, így máris a legjobb négy között találta magát. Sajnos, a döntőbe jutásért a legnehezebb ellenfél jutott neki a kínai Niu Guankai személyében, aki ezen a napon Csabinál is jobb volt (1-4). Így maradt a bronzmérkőzés a dél-koreai Pak Gjöng-tae ellen. Ezen a mérkőzésen 2-1-re ugyan még a mi versenyzőnk vezetett, de az ázsiai játékosnak sikerült fordítania, és végül az ő nyakába került az érem. A versenyt a kínai játékos nyerte, a dobogóra pedig még egy tajvani és egy dél-koreai versenyző állhatott fel.

A negyedik helyen végzett Csaba pedig a legjobb nem ázsiai pingpongos büszke címet érdemelte ki. Párosban azonban összejött a bravúr Csabának. A svéd Martin Friis-szel az oldalán előbb egy fidzsi-szigeteki, tuvalui kettőst vertek nagyon simán, majd egy új-kaledóniai, ausztrál párost is könnyedén. Ezt követően azonban a Hamada-Park (japán, dél-koreai) duó következett, akikkel óriási csatát vívtak Andrisék. 2-2-nél döntő játszmában 14-12-re nyertek, így 3-2-vel ők jutottak a döntőbe, ahol viszont nem sok esélyük volt a tajvani, kínai páros ellen. András Csaba tehát két ezüstéremmel, illetve egy értékes negyedik hellyel zárta a világ túlsó felén rendezett serdülő világjátékokat, hogy aztán három napot utazva végre hazaérkezhessen.

Fotó: MOATSZ

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay