Őszi visszatekintés: női vízilabda

Őszi visszatekintés: női vízilabda

Több csapatsportágunk számára tart már a téli szünet, amit kihasználva visszatekintünk felnőtt együtteseink őszi szezonjára. Elsőként következzenek női vízilabdázóink. Petrovics Mátyás együttese megfiatalodott, de a célok nem változtak.

A szezon előtt jelentősen megfiatalodott női vízilabda csapatunk, mindössze heten idősebbek 21 évnél a bajnokságra nevezett keretből, így az együttes átlagéletkora csupán 21,5 év. Ennek ellenére szép eredményeket értek el a lányok az ősszel. Bár a Magyar Kupa még nagy falatnak bizonyult, amikor három nap alatt kellett négy fontos mérkőzést lejátszani, de a bajnokságban és az Euroligában helyt álltak a mieink.

„Kicsit hamarabb jött a fiatalítás, mint gondoltuk, mert nem számítottam arra, hogy négy távozónk is lesz az előző szezon végén. De pont az az ereje ennek a klubnak, hogy tudtunk támaszkodni a sajátnevelésű játékosainkra. A fiatalítás ellenére viszont idén is hasonló céljaink voltak, mint tavaly. A bajnokságban egyedül a Dunaújváros elleni hazai meccsel kapcsolatban van bennem hiányérzet, de az összképet nézve megtartottuk a helyünket a legjobbak között. Rangadót nyertünk az Eger ellen, ikszeltünk a Fradival és sok fiatalnak tudtam lehetőséget adni. Négyen is idén mutatkoztak be az OB I-ben. Egyedül a Magyar Kupa nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna, de én nem hiszek a véletlenekben. Ezért úgy gondolom, hogy annak a sorozatnak az volt idén a szerepe az életünkben, hogy azokból a meccsekből nagyon sokat tanult a csapat. Ennek az eredménye pedig már a bajnokikon és az Euroligában is megmutatkozott” – nyilatkozta honlapunknak Petrovics Mátyás.

A kupa utáni héten rögtön az Euroliga első selejtezőköre várt a lányokra Berlinben. A kemény sorozatterhelés ellenére csapatunk sikerrel vette ezt a feladatot és két győzelemmel, valamint két vereséggel továbbjutott a következő körben. Ráadásul a spanyol Mediterrani ellen csak a hajrában veszítettük el a találkozót.

November végén aztán a második csoportkörben sem illetődtek meg a lányok. Egy-egy vereség és győzelem után a zárónapon még megvolt a továbbjutási esély is, aztán végül a házigazda és Európai Szuperkupa-győztes Orizzonte nyert, de fiatal együttesünknek így is remek tapasztalatokkal szolgált a nemzetközi szereplés, ahol ráadásul három győzelmet is arattunk.

„Nekünk minden nap egy olyan feladat, amiben a csapatjátékot kell építeni. Az új szabályokhoz szerintem jól alkalmazkodtunk, de még nagyon sok előrelépési lehetőséget látok még. Illetve a csapat taktikai repertoárjában még sok olyan dolog van, amit elő sem vettünk. Sok jó dolgot láttam a nemzetközi meccseken is. Ezeket fogjuk a továbbiakban még fejleszteni, valamint szeretném a fiataljainkat is minél jobban beépíteni” – árulta el vezetőedzőnk terveit a következő időszakra.

Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra személyében két játékosunk is tagja a budapesti vízilabda Európa-bajnokságra készülő női válogatott keretének. A kontinensviadalt január 12. és 26. között rendezik a Duna Arénában. A bajnokság pedig február elején folytatódik a csapat számára.

 

Fotó: Mérei László

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay