„Végre újból közönség előtt úszhatunk” – Késely Ajna

„Végre újból közönség előtt úszhatunk” – Késely Ajna

Első BVSC-s világversenyére készül Késely Ajna, aki úgy érzi, hogy Bernek Péter irányításával sokat fejlődött. A tehetséges úszó elárulta, hogy értékeli eddigi közös munkájukat, de azt is elmondta, hogy számára mi a prioritás a hazai vb-n!

Eredetileg Japánban rendezték volna a vizes világbajnokságot, aztán szó volt róla, hogy elhalasztják, végül Budapest lett a helyszín, a tervezettnél egy hónappal később. Ilyen előzmények után, hogy várod a hazai vb-t?

Már nagyon közel van a rajt és az utolsó simításokat végezzük. Ilyenkor talán már nem lehet akkora munkát beletenni, csak kijavítani bizonyos dolgokat és fejben összerakni ezeket. Elég furcsa, hogy 2017 után ismét itthon lesz a világbajnokság, ráadásul végre újból közönség előtt úszhatunk egy ilyen nagy eseményen, ami a járvány miatt már régen történt meg az életünkben. Továbbá mivel külföldre azért kevesebb magyar szurkoló jön el, így emiatt is egy teljesen más érzésekkel teli világbajnokság lesz ez.

Korábban többször említettétek edződdel, Bernek Péterrel, hogy ez a világbajnokság egy jó mérföldkő lesz annak tekintetében, hogy lemérjétek, hol tartotok. Hogy érzed jelenleg a közös munkátokat?

Nyilván nagyon pozitívan szeretnék az egészhez hozzáállni, de még mindig azt mondom, hogy sok kijavítandó dolog van, amit szeretnénk megugrani. Igazából nagyon jól sikerült egy-két versenyünk, amelyekből pozitív következtetéseket vontunk le. De még mindig úgy látom, hogy az önmagamban lévő harcokat át kell lépnem. Karrierem során azért még kevés ilyenben volt részem, amellyel szembe kellett néznem, így ez most egy nagy falat számomra, de igyekszem a legjobbakat kihozni belőle.

Nagyobb hangsúlyt fektettek a mentális felkészülésre is. Ennek látod már a gyümölcseit?

Van, amikor nagyon szárnyalok, míg máskor nagyon lent vagyok, de nincs most olyan időszak, amikor mindig csak az utóbbi érzés van bennem. Az lenne a cél, hogy mindig felfelé nézzek, tehát igazából azt kell mondanom, hogy haladok azért szépen lassan ezen a téren is.

Van prioritás az egyéni számaid között a vb-n?

Mindenképpen a 400 méter gyors és a váltó élvez elsőbbséget. Bár indulok 800 gyorson is, ami szintén fontos, de a rövidebb távra fektettük a fő hangsúlyt.

Ez lesz az első BVSC-s világversenyed. Ilyen szempontból, hogy várod a világbajnokságot?

Ugye a tavaszi országos bajnokságon indultam először BVSC-s színekben, mivel tavaly ősszel rövid pályán még kőbányásként úsztam. Az idei ob-n elég komfortosan éreztem magamat, szóval nem volt nagy újdonság. Ugye régen a Kőbányának nagy riválisa volt a BVSC és akkor soha nem hittem volna, hogy én is idetartozom majd. De eljött ez a pont is.

Sok sikert kívánunk sportolónknak!

 

Ajna egyéni számai:

400 m gyors – június 18. (szombat)

800 m gyors – június 23. (csütörtök)

 

Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay