„Ezen a nyáron már egy érmet szeretnék összeszedni” – Németh Nándor

„Ezen a nyáron már egy érmet szeretnék összeszedni” – Németh Nándor

Öt évvel ezelőtt felejthetetlen bronzérmet nyert a 4x100-as gyorsváltóval a budapesti vizes világbajnokságon. Ezúttal is szeretne dobogóra állni a Duna Arénában sportolónk, akinek egyéniben a 100 mellett 200 méter gyorson is komoly céljai vannak.

Hazai világbajnokságról már van tapasztalatod a 2017-es hazai rendezés kapcsán. Milyen érzésekkel várod az újabb budapesti világversenyt?

Talán most indulok a legtöbb számban, ha vb-ket és Eb-ket nézzük. Ugye 100 és 200 méter gyors, valamint a váltók. Bár nem lesz akkora a lelátó, mint öt évvel ezelőtt, de szerintem így is fantasztikus hangulat lesz, amelyet akár már az első napon a 4x100 méteres gyorsváltóval meg tudunk alapozni. Úgyhogy nagyon várom és kíváncsi vagyok mit fogunk tudni alkotni.

Öt éve eléggé megalapoztátok egy fantasztikus bronzéremmel. Azokból az emlékekből lehet meríteni?

Nyilván lehet, meg az egy örök élmény marad, de most már azért 22’-őt írunk, úgyhogy reméljük, majd ezúttal is maradandót fogunk alkotni. Ugye most lesz egy 4x200-as gyorsváltónk is, amelyet különösen is várok, mivel eddig még ezt nem nagyon sikerült összerakni korábban, hogy mindenki ráérjen. Szerintem ebben az összetételben nagyon jól fogunk tudni úszni, ha úgy sikerül a felkészülés.

Ráadásul 4x200-on azzal a csapattal indultok, amellyel még juniorként világbajnokok lettetek. Ilyen szempontból különleges számodra ez a váltó?

Igen, az egy hatalmas élmény volt ugyanúgy, mint a 2017-es világbajnokság, hiszen egy századdal nyertünk. Az biztos, hogy deja vu érzés lesz, amikor négyen felállunk a rajtkőre, ráadásul itthon leszünk. Azt mindenképp szeretném, hogy döntőt ússzunk. Ha pedig ott tudunk olyat alkotni, amire felkapják az emberek a fejüket, akkor az egy plusz élmény lesz.

Rákanyarodva az egyéni versenyekre, tavaly már láthattunk az olimpián is úszni 200-on és a vb-n is ott szerepel a programodban a 100 méter gyors mellett. Van prioritás a kettő között?

Ebben az évben eldöntöttem, hogy már nem szeretnék kifejezetten csak a 100-ra koncentrálni. Nyilván az mindig egy olyan szám lesz, amely kötődik majd hozzám, mivel azzal kezdtem és szerintem amíg úszni fogok, addig ott lesz a programomban. Viszont már a 200 gyorsot sem szeretném elengedni. Az olimpián bejutottam a középdöntőbe ezen a távon, de ott már a fejem inkább azon volt, hogy a váltóban hogy teljesítek majd. Ezt a 200 gyorsot nem azt mondom, hogy leadtam, de akkor kicsit fejben elengedtem. Ezúttal viszont ilyet nem szeretnék csinálni. Ugye az egyéni számok közül ezzel kezdek majd. A középdöntőbe jutás egyértelmű cél, de remélhetőleg a finálé sem elérhetetlen, ahol pedig már bármi lehet.

A vb közeledtével mennyire emelkedik benned az izgatottsági faktor?

Biztos van olyan, akiben emelkedik, de én ezzel ilyenkor még nem szoktam foglalkozni. Amikor már beköltözünk a szállásra és ott vagyunk az első nap előtt, akkor már kezdek izgulni egy kicsit. De hála Istennek olyan problémáim nincsenek, hogy túlizguljam magam. Jó formában vagyok szerintem és az edzések is jól mennek. Ráadásul január óta nem voltam beteg, azóta teljes gőzzel dolgozunk és egy-egy napok maradtak csak ki.

Ha célokat kell megfogalmaznod, akkor a döntőt mondanád?

Nem szeretnék semmit sem kijelenteni, de ezen a nyáron már egy érmet szeretnék összeszedni. Ez erős kijelentés, de így gondolom. Nagyon örülnék neki. Ha minden számban döntőznék, az is hatalmas siker, de erre még a hab a tortán lehetne egy érem.

Sok sikert kívánunk ehhez sportolónknak!

Nándor egyéni számai:

100 m gyors – június 21. (kedd)

200 m gyors – június 19. (vasárnap)

 

Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay