A vb-kvalifikáció a tét az országos bajnokságon

A vb-kvalifikáció a tét az országos bajnokságon

Bár a kaposvári CXXV. Úszó Országos Bajnokságon már olimpiai szintet is lehet teljesíteni, egyelőre elsősorban nem ez a cél sportolóink számára, hanem a nyári világbajnokság. Nagy Péter szakosztályvezetőnk elárulta, hogy legalább nyolc indulóban bízik Fukuokában.

Tulajdonképpen a tavalyi augusztusi római Európa-bajnokság óta először szurkolhatunk nagy medencében komoly versenyen teljes úszócsapatunknak. Az olasz fővárosról jó emlékeink vannak, és reméljük Kaposvárra is hasonlóan tekinthetünk majd vissza. Az elmúlt hetekben külföldi edzőtáborokban készült népes különítményünk. Nagy Péter és Plagányi Zsolt tanítványai Cipruson, míg Kovács Ottó úszói Törökországban töltötték ezt az időszakot, már az országos bajnokság jegyében.

„Több célunk is van az ob-n, hiszen szeretnénk a pontversenyt megnyerni, továbbá a világbajnoki szintek elérése az elsődleges. Természetesen előfordulhat, hogy olimpiai szintnek is örülhetünk majd, de mivel Párizsig még sok idő van hátra, elsősorban a vb-re jusson ki minél több úszónk, mert ott még jobb eredményt érhetnek majd el. Minimálisan 8 sportolónk indulása a cél Fukuokában, ha ennél kevesebb lenne, akkor csalódott lennék, de akár még abban is reménykedhetünk, hogy többen mehetnek a vb-re” – nyilatkozta szakosztályvezetőnk honlapunknak.

A vb jegyében mindenki a fő számaiban indul majd egyéniben, de természetesen a váltók is kiemelt szerepet játszanak majd. Szerencsére két, Amerikában tanuló sportolónk, Török Dominik és Mészáros Dániel is hazajött, így többek között a rutinos Bohus Richárddal, valamint a római Eb-t éremmel záró Kovács Benedekkel, Németh Nándorral, Késely Ajnával vagy éppen Holló Balázzsal kiegészülve bizakodhatunk a minél jobb eredményekben.

Az országos bajnokságot szerdától szombatig rendezik Kaposváron. A döntőket minden nap 17 órától az M4 Sport élőben közvetíti.

Sok sikert kívánunk sportolóinknak! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay