Szekeres Tamás lett a BVSC új vezetőedzője

Szekeres Tamás lett a BVSC új vezetőedzője

A korábbi válogatott labdarúgó, Szekeres Tamás irányítja a szezon végéig a Merkantil Bank Ligában 14. helyen álló csapatunkat.

Urbán Flórián távozása után Kincses Ádám irányította megbízott edzőként a Merkantil Bank Ligában szereplő csapatunkat. A klubvezetésnek sikerült megegyeznie Szekeres Tamással, aki már a hétvégén bemutatkozhat a Budapest Honvéd ellen a BVSC kispadján.

„Kisteleki Istvánnal elég régi a kapcsolatom, nagyjából három évtizedes ismeretség van közöttünk. Régóta beszélgettünk a BVSC-ről és már legalább egy éve követem a csapatot, tehát már az NB III-ban is figyelemmel kísértem az együttest. Többször szóba került az is, hogy miként tudnám segíteni a klubnál folyó munkát, aztán egy bő hónapja merült fel, hogy mi lenne, ha ezt vezetőedzőként tenném meg. Végül tegnap dőlt el, hogy ebben a pozícióban próbáljuk meg az együttműködést. Nagyon jó hozzáállású csapat van itt, fizikálisan nincs nagy probléma, a fiúk elég jól fel lettek készítve. Nagy változások nem várhatóak a hátralévő két bajnokin, de a felkészülésbe már úgy megyünk bele, hogy látom azt, mire képes ez a játékoskeret tétmeccsen” – nyilatkozta új vezetőedzőnk honlapunknak.

A korábbi hatszoros válogatott labdarúgó a Ferencvárosban kezdte profi pályafutását, majd itthon megfordult az MTK, az Újpest, a DVSC és a Matáv Sopron színeiben. Négyszeres magyar bajnoknak és hétszeres MK-győztesnek mondhatja magát, továbbá háromszoros Szuperkupa-győztes volt itthon. Több norvég csapatban is játszott, de Belgiumban és Németországban is kipróbálta magát. Norvégiában még egy kupagyőzelmet begyűjtött. A jövőben pedig a BVSC-t vezetné sikerre a Merkantil Bank Ligában.

„Én az NB II-őt úgy látom, hogy minden csapat tud mindenki ellen nyerni és veszíteni is. Éppen ezért fontos az aktuális napi állapot, a felkészülés, az edzőnek is a jó szereplése a meccsen, hogy miként nyúl hozzá a játékosokhoz. Az elmúlt évben szinte minden BVSC meccset láttam, így ez sok segítséget jelent majd az elején, mert nem ismeretlen közegbe érkezem. Persze a szituáció teljesen más lesz, de egy alapnak jó. Bízom benne, hogy a hátralévő két mérkőzésünkön jól zárjuk az évet.”

Szekeres visszavonulása után többek között dolgozott az MLSZ technikai igazgatójaként is. Ez lesz viszont az első vezetőedzői állása az 51 éves szakembernek.

„Bár vezetőedzőként valóban ez lesz az első megbízatásom, de a profi pályafutásom végén Norvégiában rövid ideig, nagyjából három hónapig volt egy csapatom, ahol 17-18 éves fiúkkal foglalkoztam. Sportvezetőként aztán dolgoztam az MLSZ-nél, a Siófoknál, a Vasas Kubala Akadémián, míg a Ferencvárosnál szakmai tanácsadó voltam az elején. Úgyhogy azért nem teljesen idegen számomra a közeg.”

Szekeres Tamás szerződése 2024. június 30-ig szól. Az eddig megbízott vezetőedzőként dolgozó Kincses Ádám továbbra is a szakmai stáb tagja marad.

Sok sikert kívánunk! Hajrá, BVSC!

Fotó: mno.hu / Kurucz Árpád

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay