Élre álltak labdarúgóink a bajnokságban

Élre álltak labdarúgóink a bajnokságban

Idegenben nyertek magabiztosan felnőtt labdarúgóink a sereghajtó Közterület SK vendégeként 7-0-ra, a BLSZ I. osztályának 13. fordulójában. Mivel a Csepel csupán döntetlent játszott, így a BVSC-Zugló átvette a vezetést a bajnokságban.

A héten dupla mérkőzés várt labdarúgóinkra és az Unione FC otthoni legyőzése után joggal bízhattunk benne, hogy a Közterület SK vendégeként is begyűjti csapatunk a három pontot. Gabala Krisztián a heti feladatok előtt úgy nyilatkozott, hogy kíváncsian várja a vasárnapi találkozót abból a szempontból, hogy mennyire tudnak felpörögni a játékosok a délelőtt 11 órás kezdésre. Mivel a szombati mérkőzésen a Csepel FC ikszelt, így győzelem esetén a fiúk a bajnokság élére állhattak.

A motivációval pedig szerencsére nem volt gond. A 7. percben hetes mezszámú játékosunk, Szűcs László tört be a hazai tizenhatoson belülre, majd az ötös bal sarkáról kilőtte a hosszú sarkot (1-0). Alig 10 perccel később szögletrúgáshoz jutott csapatunk – és ahogy az utóbbi fordulókban megszokhattuk –, Balogh Béla pillanatai következtek. Rutinos védőnk immár az ötödik gólját szerezte a szezonban hasonló szituációból, ezúttal 5 méterről, ballal, a jobb sarokba lőtt (2-0).

 

 

Az első fél óra végén még kettővel sikerült növelni az előnyünket. Előbb Balázs Bálint tüzelt 18 méterről, védhetetlenül a kapuba (3-0), majd Szabó Ádám indult meg a saját térfeléről, végig vitte a labdát a jobb oldalon, és beadás helyett kilőtte a jobb felső sarkot (4-0).

Ahogy az eső, úgy a góleső is kitartott a második félidőben. A csereként beálló Murai Márk indult meg középen, kitette a labdát balra Kelemen Patriknak, aki 10 méterről a kapuba lőtt (5-0).

A 73. percben egy szöglet után aztán már Murai volt a főszereplő. Bár első lövését még blokkolták a védők, de Kelemen passzából ismételhetett támadónk, aki ezzel megszerezte csapatunk hatodik találatát is (6-0). Nem sokkal később ismét Kelemen adott kitűnő asszisztot Murainak, aki ezzel beállította a 7-0-s végeredményt és a bajnokságban 14. alkalommal volt eredményes, ezzel továbbra is a góllövőlista élén áll.

 

 

Ami pedig még lényegesebb, hogy együttesünk ezzel a sikerrel megelőzte a Csepelt és 13 forduló után a BVSC vezeti a bajnokságot. Pénteken 19 órától viszont újabb fontos mérkőzés vár a fiúkra, akkor a Testvériség együttesét fogadják a mieink az őszi szezon utolsó hazai találkozóján.

Hajrá BVSC!

 

Közterület SK–BVSC-Zugló 0-7 (0-4)

Összeállítás: Horváth – Szabó, Lázár, Szűcs (Bozsik 73.), Kelemen, Schrammel (Fekete 65.), Simon (Boros 56.), Balázs (Murai 56.), Balogh B., Balogh M., Kovács (Pálfalvi 46.)

Gólszerzők: Szűcs 7., Balogh B. 16., Balázs 31., Szabó 35., Kelemen 59., Murai 73., 78.

 

Fotók: Babiczky Ákos

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay