Egyszer minden sorozat megszakad

Egyszer minden sorozat megszakad

Páratlan veretlenségi sorozat zárult le a BVSC labdarúgó csapatának életében a Rába partján. A Haladás elleni győztes másodosztályú visszatérés után, 41 veretlenül megvívott bajnoki meccset követően, a labdarúgó NB II 2. fordulójában 4-0-s vereséget szenvedett csapatunk a Győr otthonában.

A Merkantil Bank Liga, ahogy arra számítani lehetett más kávéház, mint a harmadosztály, ráadásul egy nyáron 10 légióssal megerősített bajnokaspiráns ETO otthonába látogatni, olyan kulisszák közé, amilyennel az NB III-ban nem találkozik az ember, egyszerre ünnep egy labdarúgó számára és akár az is végig futhat benne, hogy hátrébb az agarakkal. Az augusztusi őszben a hazaiak 70 éves legendájukat Póczik Józsefet köszöntötték a mérkőzés előtt, aki a kezdőrúgás előtt középcsatárunkkal Balogh Mátéval váltott néhány szót. Akár azt is felidézhette volna 18 éves fiatalunknak, hogy 1982 őszén, bal lábbal 25-ről, akkora gólt rúgott a török válogatottnak ezen a pályán, hogy ha nem építik át 2008-ban az ETO stadiont, akkor a labda még mindig ott pattogna a jobb felső vinkliben.

Zuglói oldalon egyelőre a héten igazolt magyar-brazil belső védő Paulo Vinícius bemutatkozása még váratott magára, az első fordulóban győztes gólt szerző Vernes Richárdot pedig sérülés hátráltatta abban, hogy segíteni tudjon a BVSC-nek. A csapatok nagy lendülettel vetették bele magukat a mérkőzésbe, amelyen az első fordulóban, a városi derbin, Gyirmóton 3-2-re nyerő ETO volt a veszélyesebb. A BVSC hozzáállását, küzdőszellemét az egész meccs alatt nem érhette kritika, de sajnos a pontosság ezen az estén már nem tartozott az erényeink közé. Ebben az is közrejátszhatott, hogy ilyen magas intenzitású és sebességű mérkőzésekhez nem szoktunk hozzá egy osztállyal lejjebb. Az egyéni kvalitások, a védekezésből támadásba való átmenetek, és az adódó lehetőségek kihasználása is erőssége volt ezen az estén a hazaiaknak, de hogyan látta a meccset a BVSC mestere Urbán Flórián?

„Egy motivált, jobb képességű csapattal találkoztunk, amely ellen olyan óriási egyéni hibákat követtünk el, amelyeket nem bírtunk el. Nem adták fel a fiúk, csinálták a dolgukat, de elég korán hátrányba kerültünk, két-három gólos különbségnél pedig már kiszolgáltatottabbak vagyunk, sajnos a mai erőfeszítésünk csak ennyire volt elég. Ezek az egyéni hibák nem csak most nem fértek bele, de mások ellen sem fognak, ebben az osztályban különösen. Ahogy korábban utaltam már Both József könyvcímére, A futball egy (n)agy játék, nekünk most az a feladatunk, hogy fejben megerősödjünk” – nyilatkozta vezetőedzőnk.

A meccs tiszta labdaközpontú küzdelmet hozott, semmi színészkedés, időhúzás nem szerepelt az étlapon, ebből kifolyólag nézőbarát, akciódús futballt láthatott a közönség. Párharcerősebb volt az ETO ez főként a felívelt labdáknál és fejpárbajoknál mutatkozott meg, és határozottabbak voltak labdaszerzés terén is, a kapott gólok jelentős részét egyéni hibák előzték meg. Mindamellett az argentin Vera, a román középpályás tandem, Anton és Bumba illetve a győri támadók, különösen Huszár voltak elemükben. Az első találatnak egy remek helyzetfelismerés, a védelmünk mögé való befutás, és felívelés volt a kulcsa. A második győri találatot az ellenfél tizenhatosa előtt elveszített labda és egy majd 60 méteres zavartalan Bumba sprint előzött meg, amelynek a vége egy tizenhatoson belüli szabálytalanság volt. A harmadik kapufás győri gólt szintén labdavesztés és komoly helyezkedési hiba előzte meg. A negyedik előtt pedig egymást találták el a labdával a játékosaink, amelyre a tizenhatos vonalánál lecsapott az ellenfél.

Mindemellett a számok egyáltalán nem mutatnak összességében nyomasztó hazai fölényt, pedig a győriek sem vették le a lábukat a gázpedálról a kilencven perc alatt. A lövésarány 13-13 lett, ebből 7 hazai és 5 vendégpróbálkozás jutott el a kapukig. Itt azért megjegyzendő, hogy az első félidőben 9-4 volt a lövési kísérletek száma, és csapatunk kaput eltaláló lövéseinek többsége 0-3 után érkezett. A szögletarány 4-3 lett ide, a leshelyzetek 7-4 oda, mint ahogy a nagyobb gólszerzési lehetőségek aránya is ugyanennyi lett. Szabálytalanságok 13-5 a javunkra és rengeteg bedobás tarkította a mérkőzést, ebből is nekünk jutott több 29-20. Vagyis passzivitással nem lehet vádolni a csapatot, labdaeladásban sem volt szignifikáns különbség a két együttes között, az más kérdés, hogy ezeket a győriek kíméletlenül kihasználták.

Az ETO, tehát két győzelemmel, csapatunk pedig egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte a szezont. A következő hetekben nem mozdulunk ki a fővárosból, hiszen most vasárnap 17 óra 30 perctől a Soroksárt fogadjuk hazai pályán, majd dupla forduló következik, hiszen szerdán a nemrégiben még NB I-et megjárt Budafoknál vizitálunk, majd az augusztus 20-i nemzeti ünnep miatt, amikor nem lehet sporteseményt rendezni, kivételesen egy nappal korábban szombaton, fogadjuk a feljutásra esélyes Szegedet. A most hétvégi meccs előtt azonban még jelenkezünk interjúval, amelyben Kovács Benedeket kérdeztük.

Szurkoljunk vasárnap a Soroksár ellen is minél többen a fiúknak! Hajrá, BVSC!

Merkantil Bank Liga, 2. forduló

ETO FC Győr–BVSC-Zugló 4-0 (2-0)

Győr: Pap E. – Vera, Szépe, Keresztes K., Csontos D. (Riquelme, 66.) – Vingler, (M. Diarra, 66.), Bumba, Anton, (Kiss M, 81.) – Lacza, Huszár M. (Csóka Bálint, 74.), Skvarka (Kröhn, 66.)

BVSC: Kovács B. – Májer G.(Lénárt G., 70.) ,Benkő-Bíró, Nagy J. (Csősz, a szünetben), Hidi P., Király Á. – Mészáros A. (Szalánszki G., 70.) Szilágyi M. (Gergely P., 59.), Mitrovics, Kelemen P. – Balogh M. (Tóth M., 70.)

Gólszerzők: Huszár (11., 53.), Bumba (28. - 11-esből), Kröhn (86.)

Fotó: eto.hu

Léderer Ákos

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay