Bravúros sikerrel indult a tavaszi szezon

Bravúros sikerrel indult a tavaszi szezon

Nagyszerű bravúrt értek el labdarúgóink a Merkantil Bank Liga első idei fordulójában. Az NB I-es feljutásra pályázó, légiósokkal megerősített Győr ellen nyertek Szekeres Tamás tanítványai 1-0-ra!

A február 4-i dátum ellenére inkább kora tavaszias idő fogadta a csapatokat és a szép számmal kilátogató szurkolókat a Szőnyi úton. A kezdőcsapatban kapott helyet a BVSC-ben két téli szerzemény, Ihrig-Farkas, valamint Nwachukwu is.

A két együttes más céllal várhatta a Merkantil Bank Liga folytatását, hiszen amíg a Győr az NB I-es feljutásért harcol, addig a BVSC az NB II-es tagság megőrzéséért. Ennek megfelelően nem meglepő, hogy a találkozó elején a vendégek előtt adódott több lehetőség. Azonban hol egy pontatlan beadás, hol pedig Csenterics védése gátolta meg a gólszerzésben a kisalföldieket. A 30. percben például Bumba közeli kísérletét hárította nagy bravúrral a zuglói kapus.

A 37. percben pedig egy BVSC-s kontrából született meg az első gól. Csenterics kirúgása után eljutott a labda Mucsányihoz, aki továbbította azt Tóth Milán elé, majd a támadó nagyszerűen a bal alsóba helyezett. A félidő hajrájában még kapufáig jutott a Győr, de maradt az 1-0-ás hazai vezetés a szünetben.

A fordulást követően mindkét vezetőedző frissített csapatán. A mieinknél bemutatkozott Bacsa is. Az első komolyabb lehetőségre bő negyedórát kellett várni. Hidi távoli lövése kerülte el a kaput. Aztán egy győri szögletet követően Csenterics mentett nagyot.

Az utolsó negyedóra elején előbb Poór, majd Szilágyi duplázhatta volna meg az előnyünket, de végül elégnek bizonyult az egy találat is, bár a hosszabbításban még nagy helyzetet hibázott a vendég együttes. A BVSC így nagy bravúrt elérve 1-0-ra legyőzte a Győrt. Így a nyári kezdéshez hasonlóan a tavaszi idényt is egy gólos hazai győzelemmel indította csapatunk!

Szép volt fiúk! Hajrá, BVSC!

Merkantil Bank Liga, 19. forduló:

BVSC-Zugló–ETO FC Győr 1-0 (1-0)

Gólszerző: Tóth M. (37.)

Fotók: Szűcs Attila

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay