BVSC Napló: Szezonzárás érmekkel

BVSC Napló: Szezonzárás érmekkel

Felnőtt csapataink közül utoljára a női kézilabdázók és a férfi labdarúgók zárták a szezont. Közben utánpótlásunk több szakosztálynál is bajnoki érmeket nyert, míg olimpikonjaink folyamatosan készülnek Tokióra. Mutatjuk a részleteket a BVSC Naplóban!

Május 21-e és június 5-e között az Egyesült Államokban edzőtáborozik a magyar női vízilabda-válogatott. Az együttes már három felkészülési meccset is lejátszott a házigazdákkal, amelyen két kerettagunk, Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra is szerepet kapott.

Sikeresen zárult a budapesti úszó Európa-bajnokság, ahol Burián Katalin bronzérme mellett több negyedik helyet, valamint remek időket is elértek sportolóink. Edzőinket, Nagy Pétert és Plagányi Zsoltot kértük, meg, hogy értékeljék tanítványaikat.

Férfi labdarúgóink a már biztos ezüstérem tudatában várhatták a Tiszafüred elleni NB III-as bajnokit, de nem engedett ki a csapat, hanem 2-1-re megnyerte a találkozót! Ráadásul külön öröm, hogy több fiatal játékosunk is pályára lépett.

Remek szezonzárás női kézilabdázóinktól, akik 19-19-es döntetlent játszottak Nagykanizsán és újoncként a hatodik helyen végeztek az NB II dél-nyugati csoportjában.

Az MLSZ Regionális U17-es labdarúgó bajnokságban szereplő csapatunk magabiztosan nyert az utolsó fordulóban, így a fiúk aranyérmesek lettek! Dala Noel ráadásul 46 találatával gólkirály lett, Endrédi Milán pedig az U15-ösök között lőtte a legtöbb gólt, szám szerint 47-et!

Vízilabdában a férfi ifi csapat állhatott dobogóra, miután az együttes 11-8-ra legyőzte a KSI-t a 3. helyért rendezett összecsapáson. A nőknél ugyanebben a korosztályban csak egy hajszállal, egészen pontosan egy góllal maradtunk le a bronzéremről az UVSE-vel szemben.

Eredményes volt utánpótlás karatésaink számára a WKF Korosztályos Magyar Bajnokság, hiszen 4 arany-, 2 ezüst- és 4 bronzéremmel az egyesületi rangsor negyedik helyén zárt a BVSC! Ráadásul még négy sportolónk pályázhat az Európa-bajnoki indulásra.

Az utóbbi hetekben szinkronúszóink életébe is visszatértek a versenyek, ráadásul nagy örömünkre minden korosztályban szállították sportolóink az érmeket ezekről az eseményekről. Az újrakezdés kapcsán beszélgettünk szakosztályvezetőnkkel, Horváth Erikával.

A BVSC a budapesti klubok közül elsőként kezdte meg újra működését a második világháború után és hamar jöttek az újabb sikerek. Sőt, az 1956-ig tartó időszak az egyik legeredményesebb évtized volt a klub életében, többek között hét olimpiai aranyéremmel. A „110 éves sztorikban” ezúttal erre az időszakra emlékeztünk vissza.

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay