Menü

Kaliforniában folytatódott a tokiói felkészülés

2021. Május 27
340
Kaliforniában folytatódott a tokiói felkészülés

Május 21-e és június 5-e között az Egyesült Államokban edzőtáborozik a magyar női vízilabda-válogatott. Az együttes már két felkészülési meccset is lejátszott a házigazdákkal, amelyen játékosaink, Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra is szerepet kapott.

Nagy megtiszteltetés a női vízilabda-válogatottnak, hogy a világ legjobbjaként számon tartott Egyesült Államok a magyar csapatot választotta felkészülési partnerének az olimpia előtti időszakban. A Margitszigeten elvégzett edzések után így Bíró Attila tanítványai Kalifornia felé vették az irányt. No, nem ám turisztikai célból, hanem ott is kőkemény munka várt a lányokra.

Így az átállási nehézségek ellenére rögtön erőnléti tréningek szerepeltek a csapat programjában, hétfőn este pedig már a házigazda Egyesült Államokkal volt közös edzése a csapatnak. Kedden már hivatalos felkészülési mérkőzés várt a mieinkre az olimpiai címvédő ellen, majd szerdán újabb összecsapás. Ráadásul ezeket a találkozókat az ESPN csatorna élőben közvetítette, ami külön emelte a meccsek rangját.

Az látszott mindkét alkalommal, hogy riválisunk már előrébb jár a felkészülésében, valamint az is, hogy min lehet még javítani a folytatásban. Kedden mindkét BVSC-s játékosunk szerepet kapott, ráadásul Leimeter Dóra két góllal járult hozzá a kilenc magyar találathoz. Ezt a mékőzést 14-9-re nyerte az USA, egy nappal később pedig 14-7-re diadalmaskodott ellenfelünk. Utóbbi alkalommal Dóri pihenőt kapott, Gyöngyössy Anikó viszont ezúttal is a keretben volt.

 

 

„Ezúttal jobban kezdtünk, mint egy nappal korábban, de úgy érzem, a 24 órán belüli komoly erőpróba meglátszott a csapaton. Fizikálisan, lábtempóban, pontosságban nem tudtuk felvenni a versenyt a hazaiakkal, akik frissebbek, erősebbek, hatékonyabbak voltak. Kifogásokat nem keresünk, ennél jobban kell játszani. Tudtuk, hogy lesznek ilyen pofonok, amelyekből építkezni kell. Az akarással, a hajtással nem volt gond, ám a blokkok minősége között óriási különbséget láttam” – értékelt a szövetségi kapitány az MVLSZ honlapjának.

A magyar csapat az edzések mellett szombaton még egyszer vízbe csobban az amerikaiak ellen. További jó felkészülést kívánunk sportolóinknak és a válogatottnak!

 

Fotók: Archív / MVLSZ / Kovács Anikó

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz