Üllőn is folyamatosan bővül a BVSC utánpótlása

Üllőn is folyamatosan bővül a BVSC utánpótlása

Birkózó szakosztályunk újabb fiatal edzőjét mutatjuk be. Balla Márk még csak nyáron lesz 24 éves, de már lassan négy éve dolgozik edzőként. A BVSC üllői alközpontját vezeti, ahol egyre több gyerekkel foglalkozik.

 

Mikor ismerkedtél meg a sportággal?

Üllőn kerültem kapcsolatba a birkózással még 7 évesen. Kovács János edző hívott el birkózni egy toborzás során. Az Üllő DSE fiókcsapatnál kezdtem, ami a Vasas SC-hez tartozott, így lakhelyemen ismerkedtem meg a birkózással. Aztán az általános iskola elvégzése után a Vasasnál folytattam tovább pályafutásomat, Illés Gergőnél.

 

Hogyan lettél edző?

2016 szeptemberében kezdtem edzőként a pályafutásomat, az Üllő DSE-Ferencváros csapatánál. Később innen átkerültem a BVSC-hez. Jelenleg általános iskolában tartok edzéseket, 5 éves kortól egészen 14 éves korig.

 

Mennyien birkóznak az irányításod alatt?

Üllőn heti 3 edzést tartok. Ezeken az alkalmakon általában 8-12 gyerek vesz részt, de összesen 12-15 birkózóm van.

 

 

Mi a célod edzőként?

Mindenképpen az, hogy minél több gyerekkel megismertessem ezt a sportágat. A birkózással szeretném megtanítani őket egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb és fegyelmezettebb életre. A későbbiekben szeretnék többet foglalkozni óvodás birkózással, akár óvodákban is edzéseket tartani. A nagyobb korosztállyal pedig több versenyen részt venni és szép eredményeket elérni.

 

A jelenlegi helyzetben hogyan tudtátok megoldani az otthoni edzéseket?

Online felületen napi szinten osztom meg a gyerekekkel az edzésterveket, ami erősítő és állóképességi gyakorlatokból áll. Illetve részt veszünk a szakosztály online edzésprogramján is.

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay