Új alközponttal bővült birkózó szakosztályunk

Új alközponttal bővült birkózó szakosztályunk

Nagymúltú vidéki birkózó bázis csatlakozott a BVSC-hez! Kunszentmiklóson szeptemberben indult újra az utánpótlás-nevelés, amely egyesületünk újdonsült kihelyezett szakosztálya lett.

Üllő, Ócsa és Felsőpakony. A három településben az a közös, hogy mindegyik helyen működik a BVSC birkózó szakosztályának egy-egy alközpontja. Ehhez a sorhoz csatlakozott Kunszentmiklós is, ahonnan a múltban már több zuglói birkózó elindult és remélhetőleg a jövőben is sokan folytatják majd ezt a hagyományt a Bács-Kiskun megyei kisvárosban.

„Még az előző klubomból baráti kapcsolatot ápoltam Kácsor Lászlóval, aki egy nagyon eredményes és jó birkózó volt junior és felnőtt korosztályig. Egyébként egy időben a BVSC-ben sportolt, majd a Vasasban folytatta. Ő keresett meg azzal, hogy Kunszentmiklóson szeretné beindítani a birkózást és látva a szakosztályunknál folyó munkát, velünk szeretett volna együttműködni. A vezetőség által pedig tudtuk biztosítani, hogy egy újabb kihelyezett szakosztályunk legyen” – nyilatkozta honlapunknak Illés Gergely szakosztályvezető.

Sok szponzor és a település is a projekt mögé állt, azonban nem újkeletű Kunszentmiklóson a birkózás, hiszen a sportág 1964-ben indult el ott. Még id. Bíró Károly, illetve Kovács Sándor tette le az alapokat, majd előbbinek két fia, Károly és György folytatta a megkezdett munkát. Utána viszont átmenetileg megszűnt a birkózás a településen. Az újrakezdésnél azonban sokan csatlakoztak.

„Közel 40 fős már a kihelyezett szakosztály létszáma szeptember óta. Ez a generáció még tulajdonképpen emlékszik az említett emberek munkájára, így örömmel, tulajdonképpen toborzás nélkül tudtak nagyon hamar összeszedni ennyi lelkes fiatalt Beischlag Péter vezetésével. Remélhetőleg hasonló versenyzők kerülnek majd ki, mint korábbi edzőnk, Takács Ferenc, aki szintén Kunszentmiklósról származik, úgyhogy tényleg nagy hagyománya van a településen a birkózásnak.”

Sok sikert kívánunk! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay