A továbbjutás a cél, de nem lesz könnyű

A továbbjutás a cél, de nem lesz könnyű

Máris újabb fontos feladat vár férfi vízilabdázóinkra, ugyanis Kemény Kristóf tanítványai Bukarestbe utaztak az Euro Kupa második selejtezőkörére. Még itthon beszélgettünk játékosunkkal, Gyárfás Tamással az esélyekről!

Alig értek haza férfi vízilabdázóink Barcelonából, a múlt hétvégén már Szolnokon várt fontos rangadó a fiúkra. Sajnos azt nem sikerült megnyerni, de nem sok időnk volt a búslakodásra, hiszen péntektől vasárnapig bő 48 óra alatt 4 meccset is játszik a BVSC. Kezdés pénteken délben az olasz Ortigia ellen.

„Természetesen a továbbjutás a célunk, de a nemzetközi kupában sok minden más. A játékvezetéstől kezdve a teher és a játékstílus is különböző. Ez egyébként jó szakmai szempontból, hogy egy kicsit mást is tapasztalunk. Két kiemelkedő csapat van a csoportban rajtunk kívül. Várhatóan az olasz Ortigia és a házigazda Steaua Bukarest pályázhat a továbbjutásra. Ezt nyilván a románok is tudják, ezért rakták egy napra a két legnehezebbnek ígérkező meccsünket. Nagyon nehéz lesz, picit tartok is tőle, de talán annál jobban meg akarjuk mutatni nekik, hogy ezt a menetrendet lehetett volna másként is alakítani. Úgyhogy van egy kis düh is bennünk, ami eddig mindig jól jött ki. Ebben bízunk” – árulta el az esélyeket játékosunk, Gyárfás Tamás honlapunknak.

A Vasas a Bajnokok Ligája-selejtezőjében már kétszer is legyőzte idén a Bukarestet, ezt kellene nekünk is megismételni, de elég egyszer is legyőznünk román riválisunkat a remélt továbbjutáshoz. Természetesen ehhez az is kell, hogy a portugál Vitoria Guimaraes mellett a szerb Valiszt is felülmúljuk.

„Annak ellenére, hogy viszonylag új a csapat, szerintem elég jól felkészültünk a pénteki duplameccsre. Itt ugye majd 8 órán belül játszunk két fő riválisunkkal.  Ilyen régen volt nekem, szerintem utánpótlás éveimben maximum, de ezek szerint az Euro Kupában is lehet még ilyen.”

Sok sikert kívánunk a csapatnak! Hajrá, BVSC!

Euro Kupa, 2. selejtezőkör program (Bukarest)

Péntek 11:00 CC Ortigia–BVSC-Zugló

Péntek 19:00 Steaua Bukarest–BVSC-Zugló

Szombat 17:00 BVSC-Zugló–Vitoria Guimaraes

Vasárnap 9:00 BVSC-Zugló–VK Valis

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay