Euro Kupa: Az első selejtezőkör után jöhet a második

Euro Kupa: Az első selejtezőkör után jöhet a második

A harmadik helyen jutottak tovább férfi vízilabdázóink az Euro Kupa első selejtezőköréből. Közben kisorsolták a második forduló csoportjait is, ahol Bukarestben a házigazdák mellett olasz, szerb és portugál rivális vár majd a mieinkre jövő héten.

Remek hosszúhétvégét zártak férfi vízilabdázóink Barcelonában. No nem nyaralni mentek a fiúk a katalán városba, hanem az Euro Kupa első selejtezőkörében szerepeltek, ahol tulajdonképpen már az első két meccs után kiharcolták a továbbjutást. Az Apollon Smyrnis (15-12) és a Kassa (26-5) legyőzése mellett a házigazda CE Mediterrani (14-13) ellen is diadalmaskodtunk. Míg a Crvena Zvezda (7-8) és a Trieszt (7-10) szoros csatában bizonyult jobbnak.

„Amiért kimentünk, teljesítettük. Így a szezon elején mindig zsákbamacska egy ilyen torna, hiszen még nem rendelkezünk elég információval az ellenfelekről. Annak viszont örülök, hogy sikerült jól belőni az erejüket és azt a 3 győzelmet, amelyet vártam, teljesítette is a csapat. A másik két találkozón is volt keresnivalónk, úgyhogy maximálisan elégedett vagyok a fiúkkal” – értékelt vezetőedzőnk honlapunknak.

Nem sokáig örülhettek annak férfi vízilabdázóink, hogy elérték céljukat és továbbjutottak Barcelonában az Euro Kupa következő selejtezőkörébe. Hiszen szombaton már a Szolnok elleni idegenbeli rangadó vár Kemény Kristóf tanítványaira, jövő héten pedig már ismét a nemzetközi porondon lesz jelenésünk. A második selejtezőkörben az éppen a Tisza-partiak csoportját megnyerő Ortigiával, a Honvéddal együtt szereplő szerb Valisszal, a Vasastól a BL-ben kétszer is kikapó Steaua Bukaresttel, valamint a szintén BL-ből érkező portugál Vitoria Guimaraessel találkoznak majd a mieink a román fővárosban.

„Az biztos, hogy nehezebb lesz továbbjutni, mint legutóbb, de szerintem jó a sorsolásunk. Ami viszont nehezíti a dolgunkat, hogy a házigazda románok állították össze a menetrendet, így mi rögtön szabadnappal kezdünk csütörtökön, péntek reggel viszont már a papíron legerősebb Ortigia-val játszunk, majd este a Steauaval. A bukarestiek viszont pénteken délelőtt nem játszanak, így biztosan kipihentebbek lesznek. Szerintem azon a mérkőzésen dőlhet el a továbbjutásunk. Egyelőre a Szolnok ellen készülünk, de mivel a Vasas már kétszer is játszott a románokkal ebben a szezonban, tőlük megkapjuk a videófelvételeket, amik alapján jövő héten már a következő csoportkörre készülünk majd. Természetesen a szerbek és portugálok ellen is nyerni kell a továbbjutáshoz, de szerintem ott jó esélyünk lehet” – árulta el az esélyeket Kemény Kristóf.

Az Euro Kupa második selejtezőkörét október 27-30-ig rendezik Bukarestben, ahonnan az első két helyezett jut majd be a nyolcaddöntőbe. Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay