Volt mit ünnepelni

Volt mit ünnepelni

Alig másfél hónappal a Foggia-i korosztályos Európa-bajnokság sikereinek megünneplését követően, ismét ünnepelni gyűltek össze vívóink. Szakosztályunk versenyzői ugyanis a nemrégiben befejeződött Torun-i korosztályos világbajnokságon még az EB-sikereket is überelni tudták. Szatmáry Kristóf, klubunk elnöke, Tóth Sándor alelnökkel és Fekete Attilával, vívószakosztályunk vezetőjével az április 28-i edzés végén köszöntötte a Torun-i hősöket. Élükön „természetesen” Pusztai Lizával, aki a junior EB egyéni aranyát és csapatbronzát Torun-ban egy csapatarannyal fejelte meg. De lehetett volna ez a Torun-i kaland eredményesebb is, ha Liza a vébé kezdetére nem betegedett volna meg. Így az egyéni versenyben „csak” hatodik lett, ám sportemberi nagyságát bizonyítja, hogy két nappal később, már jobb egészségi állapotban a sporttörténelmi világbajnokságot nyerő junior női kardcsapatnak abszolút vezéregyénisége tudott lenni. Liza épp, hogy csak beesett az április 28-i ünnepségre, lévén, hogy a korosztályos világbajnokság után, ha lehet mondani, még nehezebb feladat várt rá: a szöuli felnőtt Grand Prix-n már a jövő évi olimpiai kvalifikációért kellett küzdenie. 18 esztendős tehetségünk ezt a feladatot is megoldotta, hisz a rendkívül fontos és emiatt erős versenyben végül hatodik lett, mellyel ötkarikás céljai eléréséhez nagyon fontos pontokat gyűjtött.

Klubunk vezetősége Liza mellett köszöntötte a kadet Európa-bajnok lány kardcsapat tagját, Szűcs Lucát is, aki Torun-ban szenzációs vívással korosztályában egyéni világbajnok lett.  És szerencsére ezzel még nem volt vége világbajnokaink sorának, hisz a Torun-i aranyérmes junior lány kardcsapatban egy másik versenyzőnk, Bérczy Dorottya is helyet kapott, aki Liza mellett nagy szerepet vállalt a világbajnoki cím megszerzéséből is. A lengyel városban ugyancsak világbajnoki címet ünnepelhetett „rutinos” párbajtőrözőnk, Andrásfi Tibor is, aki már a tavalyi korosztályos világbajnokságon megízlelhette a siker ízét. Tibor és három társa Torun-ban azt bizonyította, hogy a korosztály legjobb csapata cím teljesen megérdemelten őket illeti.
A vívóink közül elismerésben részesült még a kadet Európa-bajnoki csapat-bronzéremmel rendelkező kardozónk, Ondrik Konrád, az ugyancsak kadet EB-ezüstös párbajtőröző Kó Benedek és Osman Touson Maruan, illetve a világbajnoki csapattag Urbán Tamás (kardvívó) is.
Szatmáry Kristóf klubelnök nem felejtkezett meg a sikerek megalapozóiról, az edzők dicséretéről sem. A Foggia-i és Torun-i eredmények kovácsai Bódy István, Bódy Benjamin, Varga József, Andrásfi Tibor, Kovács Iván és Pop Adrián voltak.

A BVSC család nevében vívóinknak és edzőiknek is gratulálunk!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay