Tovább menetelnek kardozóink

Tovább menetelnek kardozóink

Az utóbbi hetekben már bizonyította vívóink utánpótlása, hogy idén is lehet rájuk számítani. A hétvégén kardozóink szállították az érmeket, míg a párbajtőrözők Splitben léptek pástra.

A serdülő és junior kardvívók a Vasas termében, Pasaréten szerepeltek, méghozzá nem is akárhogyan. A fiatalabbaknál Felföldi Szonja a hatodik lett a nőknél, míg a férfiaknál Godó Vilmos meg sem állt az aranyéremig. A legjobb négy között éppen BVSC-s klubtársát, Rátóczi Hunort győzte le 15:10-re, így ő harmadik lett. A fináléban pedig Udvari Lóránt ellen diadalmaskodott Godó 15:13-ra.

A juniorok sem maradtak adósak a jó eredménnyel. A férfiaknál Petrucz Mirkó menetelt a dobogó legfelső fokáig. A fináléban szintén 15:13-ra nyert, ő Szabó Mártont múlta felül. Sportolónk ráadásul 9:3-as hátrányból fordított.

„Nem emlékszem, hogy valaha is sikerült volna 3:9-ről nyernem, és most végeztem először első helyen a juniorok között, úgyhogy semmiféleképpen sem lehetek elégedetlen. Azt azért tegyük hozzá, hogy igazából a nemzetközi versenyek számítanak majd, de kezdetnek ez semmi esetre sem rossz…” – nyilatkozta Petrucz a szövetség honlapjának.

A nőknél ketten is eljutottak a negyeddöntőig, bár ott végül kikaptak a mieink, Brassai Dorottya és Tóth Nadin így is értékes helyezéssel zárt a legjobbak között.

A felnőtt párbajtőrözőkre a hazai válogatásba is beszámító spliti szatellit verseny várt ezúttal. Itt a legjobban Andrásfi Tibor zárt a zuglói sportolók közül, aki az ötödik lett a sűrű mezőnyben.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá, BVSC!

Fotó: hunfencing.hu

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay