Három helyszínen hat vívónk a páston

Három helyszínen hat vívónk a páston

Sűrű hétvégéjük lesz vívóinknak, hiszen a felnőtt válogatottak három helyszínen küzdenek meg a szezon első világkupaversenyein. Pástra lép többek között a világbajnok női kardcsapat, de vb-4. helyezett férfi párbajtőrözők is.

Tulajdonképpen már el is kezdődött a hétvégi menetrend, hiszen Szűcs Lucára már ma fontos feladatok vártak Algírban. A női kardozók egyéni és csapat világkupáján világbajnokunk a selejtezőben sikerrel vette a csoportkört, 5 győzelemmel és 1 vereséggel. Sajnos a 64 közé jutásért vívott asszóban japán ellenfele 15:14-re nyert ellene. Azonban csapatban még fontos feladatai lesznek az afrikai világkupán, ahol Pusztai Liza alanyi jogon a főtábláról várhatja a folytatást. Afrika egyébként jó ómen lehet a lányoknak, hiszen nyáron Kairóban lettek világbajnokok.

A férfi párbajtőrözők Svájc felé vették az irányt, ahol szintén egyéniben és csapatban is érmeket osztanak. A válogatott negyedikként zárta a vb-t Andrásfi Tiborral is a soraiban, ráadásul a tavalyi világkupákon is remekeltek a fiúk.

„A pihenő jól esett a szezon végén, aztán augusztus végén kezdtük el a felkészülést, ami úgy gondolom jól sikerült. Az első magyar válogatónk Splitben volt, tehát ott már kicsit hangolódhattunk a nemzetközi mezőnyre. Fontos a magyar ranglista, ott ugyanis benne kell lenni a legjobb négybe ahhoz, hogy a csapatba bekerüljek. Szeretnénk folytatni a tavalyi eredménysort. Csapatban az érem a cél, míg egyéniben a legjobb 8 közé jutni. Ez az utolsó vk-n sikerült is. Az a célom, hogy ez állandósuljon” – nyilatkozta honlapunknak Andrásfi.

Pénteken már a selejtező vár Bernben a férfiakra, Andrásfi mellett Osman-Touson Maruánra is, míg a női párbajtőrözők Tallinban szerepelnek, ahol egyéniben két vívónkért is szoríthatunk. Borsody Emma és Dékány Kinga lép pástra az észt fővárosban.

Sok sikert kívánunk sportolóinknak!

Fotók: hunfencing.hu

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay