Jó szezonrajt műugróinktól

Jó szezonrajt műugróinktól

A Téli Országos Bajnokságon két műugrónk is érdekelt volt. Bóta Botond 1 és 3 méteren sem talált legyőzőre, míg Gacs Barnabás előbbi számban a harmadik, utóbbiban pedig a második lett. Botondot kérdeztük többek között a hazai Eb-re való felkészülésről is.

 

Nagyon jól sikerült a Téli Országos Bajnokság számodra, hiszen 1 méteren és 3 méteren is megszerezted az aranyérmet. Ez a verseny hogyan illeszkedett a felkészülésedbe?

Szeptemberben kezdtük erre a szezonra a felkészülést. A fő verseny a májusi, budapesti Európa-bajnokság lesz. Hétfőtől szombatig minden délután vannak edzéseim, továbbá hétfőn, szerdán és pénteken reggel is vannak. Ezeket egészíti ki a gyógytorna és a konditermi edzés. Tehát tulajdonképpen munkából érkeztem.

 

Hol tartasz jelenleg az Európa-bajnoki felkészülésedben?

Idén ez előtt egy hónnappal már volt egy felkészítő versenyem is. Szerencsére ebben az évben sokkal jobban ment minden, mind előtte. Úgyhogy bizakodó vagyok, mert sikerült már 330 pontot elérnem, ami ahogy néztem a legutóbbi eredményeket, a kontinensviadalon akár döntőt is érhet. A felkészülés szempontjából viszont még nagyon az elején vagyunk, de úgy érzem, hogy nagyon sokat hozhat még a szezon. Ebben rengeteget köszönhetek edzőmnek, Benyák Andrásnak, a Magyar Műugró Szakszövetségnek, Ligárt Balázsnak és a BVSC-Zugló vezetőségének is.

 

Valóban, még van időd az Eb-ig. Hogy telik majd az addig hátralévő időszakod?

Több versenyre is szeretnénk majd menni. Ezek között van Grand Prix, továbbá edzőtáborokat is tervezünk. Áprilisban pedig Tokióban lesz az olimpiai kvalifikációs világkupa, ami az utolsó kvótaszerző verseny. Ez pont az Eb előtt lesz.

 

Miben szeretnél a kontinensviadalig még fejlődni?

Amiben a leginkább előre szeretnék lépni – ezt edzőm is nagyon fontosnak tartja –, hogy olyan izmokat erősítsek, amiket leginkább gyógytornával lehet elérni. Ezért is kezdtem el erre járni, szerencsére nincs semmi egyéb panaszom. Viszont ez a fajta mozgásforma olyan izmokat mozgat, hogy minden gyógytornán rendesen kifáradok. Szerinem ez elég sok pluszt adhat a felkészülésemhez. Másoktól pozitív visszajelzéseket kaptam, hogy dinamikusak az ugrásaim, van bennük erő, gyorsan forog és szépek. Ez pedig sokat jelent számomra.

 

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay