Háromból három magabiztos siker labdarúgóinktól

Háromból három magabiztos siker labdarúgóinktól

Magasra tette a lécet a BVSC NB III-as labdarúgó csapata! Ugyanis egy hét leforgása alatt mindhárom tétmeccsét megnyerte az együttes és 15-1-es gólkülönbséggel abszolválta a két bajnoki- és egy kupamérkőzést. Utóbbi találkozón a Teskánd volt az ellenfél.

A 4-0-ra megnyert békéscsabai bajnoki antré és a 4-1-es győzelmet hozó Füzesgyarmat elleni hazai bemutatkozás után egy hét alatt a harmadik meccsükre és második távoli idegenbeli túrájukra készültek Urbán Flórián tanítványai. Jó hír, hogy a hét elején még koronavírusos mester, pénteki negatív tesztje után, már a csapattal tarthatott. Persze hogyan is mulaszthatta volna el ezt a kirándulást, mikor gyakorlatilag hazaérkezett.

„Jó érzés volt megérkezni Teskándra, hiszen itt volt házam, amikor két évig a Zalaegerszegnél játszottam. Nagyon szerettem itt élni, nagyon aranyos, kedves emberek közössége alkotja ezt a települést, az ember szíve érthetően megdobban ilyenkor, de most nem nosztalgiázni jöttem ide, hanem arra koncentráltam, hogy a csapatot irányítsam” – nyilatkozta vezetőedzőnk.

Márpedig elég gyorsan tudtára adta a BVSC a vendégszerető házigazdáknak, hogy semmiképpen sem képezi vasárnap délutáni tréfa tárgyát a kupameccs. A 3. percben egy begyakorolt pontrúgásból, Horváth Roland bólintott az ellenfél kapujába. Nyáron érkezett támadónk első gólja után egy tizenegyest is kiharcolt, majd sajnos a félidő közepén sérülés miatt le kellett cserélni. A rögzített helyzetek kiemelten fontos szerepet játszanak eddig a csapat életében és ami ennél is lényegesebb, már most a lőtt gólok legalább egyharmadát ezek a szituációk adták.

„Ritka az, hogy már az alapozás kezdetén minden héten, és persze azóta is nagyon sok időt szentelünk a pontrúgások begyakorlására. Ma már ez az elem nagyon lényeges, és arra számítunk, hogy lesznek csapatok, amelyek védekezésre fognak berendezkedni ellenünk, ezért, ha sikerül úgy indítani a meccseket, mint például ma is, hogy eredményesek ezek a variációink, akkor jóval egyszerűbbé tesszük magunknak a mérkőzéseket” – ezt már Nagy József mellett a másik korelnök és kapitányi karszalag viselő, a csapatban Kelemen Patrikkal legrégebb óta játszó Balogh Miklós fogalmazta meg.

A fiúk ezen a napon is alaposan kiszolgálták, a vasutas hagyományokhoz híven a meccsre csak oda három átszállással 5 és fél órát vonatozó szurkolóikat. A BVSC-s játékosok pedig továbbra is szigorúan tartják magukat ahhoz a hagyományhoz, hogy a gólokat az adott meccsen más és más labdarúgó szerzi. Ezúttal sorrendben Horváth, Tamási, Tóth K., Ciceu, Balogh, Reizinger és Nádor. A 3 meccs 15 gólján eddig 11 játékos osztozott, ez is azt mutatja, amiről legutóbb a vezetőedző is beszélt, hogy csapatként kell pótolni a távozott gólok mennyiségét. A nyáron érkező és bevethető új játékosok közül már három meccs után elmondható, hogy mindegyik sikerélményhez jutott, gólok formájában is, ráadásul a 17-18 éves fiatalok is eredményesek, akár Ciceu Pálra, akár az ifjú játékszervezőre, a szépségdíjas szabadrúgás gólt jegyző Nádor Milánra gondolunk.

„Abban bízom és vannak is erre utaló jelek, hogy csapatként jobban fogunk vizsgázni, mint az előző évben, ebben nagy szerepe van az új vezetőedzőnknek, akinek a személyiségét és mentalitását nem kell bemutatni, aki játékos korából is ismerte az számíthatott erre, ha a tapasztalata és tudása mellett ezt a hozzáállást mindenki átveszi, akkor ez nagy segítség lehet a célunk elérésében. A vezetők is arra törekednek, hogy nem csak a játéktudás alapján igazolnak, hanem az emberi oldalát is nézik a kiszemelteknek. Örömteli, hogy így eloszlanak a gólok és mi védők is hozzá tudunk ehhez tenni a pontrúgások után” – fogalmazza meg az egyik rögzített szituációt követően szintén betaláló Balogh.

„Eddig azt látom, hogy mindenki tisztességesen csinálja a dolgát, nem tapasztaltam olyat, hogy adott esetben bárki is porszem lenne a gépezetben. Annak örülök, hogy a pályán és azon kívül is egy jó közösséget alkotnak a fiúk, bízom benne, hogy ez így is marad, arra pedig ott vagyok én, hogy minden nap felhívjam rá a figyelmüket, hogy egy pillanatra sem lehet lazítani, mert akkor zűrzavar keletkezhet az éterben.  Ezek az eredmények eddig arra jók, hogy kellő önbizalmat merítsünk az előttünk álló feladatokhoz” – állítja a vezetőedző.

A kupahétvégén az azonos osztálybeli párharcok közül messze a legnagyobb gólkülönbségű győzelem Teskándon született. A vége 7-0 lett, a Zugló expressznek azonban sem fékezni, sem megállni nincs szándékában, hiszen mindenki jól tudja, az eddigieknél jóval nehezebb dolga is lesz majd a sárga-kékeknek.

„Néhány alapelvemről már tettem említést. Az is közéjük tartozik, hogy számomra nem létezik könnyű ellenfél, könnyű mérkőzés és könnyen megszerzett győzelem. Valamikor jobban használjuk ki a helyzeteket, mint például ma is és van, hogy kevésbé. Meccsen belül sincsen megállás, ha megvan az első gól, akkor menni kell a másodikért, azután a harmadikért, és így tovább. Nincs megállás 90 percig, mert ha egy pillanatra is lazítunk, akkor az útról le fogunk térni. Ma ezt végig szem előtt tartva, koncentráltan játszott a csapat, pár percig örülünk is ennek, de utána lezárjuk és már a következő feladat jár a fejünkben” – vélekedik Urbán Flórián.

„Úgy érzem sikerült összekovácsolódnia a csapatnak és a szakmai stábnak, az eredmények is ezt mutatják. Tudjuk, hogy lesznek olyan ki-ki meccsek, amikor nüanszok dönthetnek, és ha ezekből jól jövünk ki, akkor az még nagyobb önbizalmat adhat. Most sem volt mindig egyszerű dolgunk, de jó volt a forgatókönyv, és ütni kell ezt a lovat, hogy így haladjunk tovább. A céljaink egyértelműek, én azért is jöttem ide annak idején magasabb osztályból a negyedik vonalba, mert tetszett az a koncepció, amit felvázoltak. Sokkal jobb egy ilyen csapatban futballozni, ahol komolyak az elvárások, mint ott kimenni és sportolgatni, ahol azt mondják a 6-10. hely között már mindennel elégedettek. Ilyen célok mellett mindenki sokkal komolyabban veszi a feladatát” – mondja Balogh Miklós.

A következő feladatra most egy picit várni kell, hiszen a szezon eleji száguldásban – kivételesen nincs hétközi forduló –, legközelebb vasárnap kora délután Debrecenben, az egykori vasutas rangadó új fejezetét, DVSC II–BVSC mérkőzést rendeznek. Sok sikert kívánunk csapatunknak!

Léderer Ákos

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay