Gőzerővel a feljutásért

Gőzerővel a feljutásért

Felnőtt labdarúgó-csapatunk félidőben toronymagasan – 11 ponttal – vezeti a Budapest-bajnokság II. osztályát, így nagy reményekkel tekintünk a tavasz elé. A fiúk már kőkeményen dolgoznak céljuk elérése érdekében, hisz nem titkolt cél, hogy csapatunk szeretne feljutni a fővárosi első osztályba, onnan pedig az NB III-ba. De ne rohanjunk ennyire előre, hisz tavasszal még 15 fontos mérkőzés vár a fiúkra. Többek között erről is kérdeztük Gabala Krisztiánt, a csapat szakvezetőjét.

Értékelnéd a csapat őszi teljesítményét?

- Nagyon hosszan lehetne erről beszélni. Ami a legfontosabb, hogy a vezetők által megfogalmazott célok teljesültek-e? Amennyiben igen, úgy természetesen minden rendben van, ha pedig nem, akkor javítani kell dolgokon, azért, hogy elérhessük az elénk állított célokat. Egy biztos, és most mindennél fontosabb, a BVSC felnőtt csapatát a Magyar Kupában mutatott teljesítménye miatt már nagyon is komolyan veszik.

Nézzünk akkor előre! Hogy zajlik a felkészülésetek?

- Január 14-én kezdtük el a felkészülést. Heti 4-5 edzéssel készülünk, és minden héten 1-2 edzőmeccset is játszunk. A csúcsterhelés időszaka alatt azonban elő fog fordulni, hogy egy hét alatt három mérkőzést fogunk játszani. A programban szerepel még hat konditermi edzés Dudás János vezetésével, és egy hosszú hétvége is, Tihanyban.

Egy csapat presztízsét az is meghatározza, hogy milyen edzőmeccseket tud lekötni. Ti kikkel játszotok edzőmeccseket?

- A felkészülés alatt összesen hét edzőmérkőzést játszunk magasabb osztályú együttesek ellen. Öröm és megtiszteltetés számunkra, természetesen az őszi teljesítményünknek köszönhetően, hogy a második ligás Dorog vagy a harmadik ligában szereplő Gyöngyös illetve a Dunaharaszti csapatai is segítik felkészülésünket. A Gyöngyös elleni meccsünk már meg is volt, melyen Sashegyi Krisztián góljával 1-1-es döntetlent értünk el.

A szakmai stáb télen tervez-e változást a keretben?

- A jövő sikerei érdekében tovább kell építkeznünk. Már biztos, hogy Oláh Zoli, Busai Tomi és Lovász Krisztián távozik a csapattól. Az említett célok miatt több új igazolást is terveztünk, melyeket sikerült is végrehajtani. Így került a BVSC kötelékébe Gábor Péter és Kovács Gábor a Pénzügyőrből, Schrammel Ádám a Csep-Gól csapatából. Továbbá két fiatal játékos is csatlakozott az utánpótlásból a felnőtt csapat keretéhez: a 2001-es születésű Boros Milán és a 2002-es születésű Hollókői Ádám. Jó hír, hogy az őszi kerethez tartozó sérültjeink felépültek (Tóth Csaba, Kocsis Balázs) így reményeim szerint velük is erősödni fog csapatunk. Simon Krisztián rehabilitációja elkezdődött, rá legkorábban ősszel számíthatok majd újra.

Mikor kezdődik a Budapest-kupa és a bajnokság?

- Az első tétmeccsünk a Budapest-kupában lesz február16-án a negyedik ligás SZAC ellen. Érdekesség, hogy arról az előnyünkről, amely az alacsonyabban rangsorolt csapatokat megilleti, mégpedig hogy pályaválasztóként játszhatnak, arról most le kellett mondanunk, így alig egy hónap múlva idegenben kell majd kiharcolnunk a továbbjutást. Rá egy hétre, február 24-én pedig a bajnokság is elkezdődik. Az első mérkőzésünkön a Törökbálint vendégei leszünk.

 

 

 

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay