Parádés Lovassy, három év után magyar siker!

Parádés Lovassy, három év után magyar siker!

 

Lovassy Krisztián remekül versenyzett pénteken és megnyerte a Tour de Hongrie 3. szakaszának első felét. Míg a két részre bontott etap második felvonásán Filutás Viktor zárt a legjobb magyarként. Gratulálunk a fiúknak!

 A 40. Magyar Körverseny pénteki napját két részre bontották a szervezők. A 3/a szakaszon – a Kazincbarcika és Tiszafüred közötti 117 kilométeren –, ahogy a csütörtöki nap után megjósoltuk, valóban eljött Lovassy Krisztián ideje. Klubunk kerékpárosa a szerdai naphoz hasonlóan ismét meglépett a mezőnytől. Az ötfős bolyban ezúttal is vele volt Rózsa Balázs, aki viszont nem bírta végig a tempót. Krisztián viszont remekül hajrázott és még az sem zökkentette ki komolyabban, hogy az egyik vasúti átjárónál megállították őket és újraindításra került sor. Lovassy ki-ki párharcot vívott a lengyel Aniolowskival, végül a magyar válogatott kerékpárosa diadalmaskodott a célfotót követően. Klubunk sportolója így Szalontay Sándor 2016-os Prológ sikere után az első magyar szakaszgyőztes lett a Tour de Hongrie-n.

„Ezúttal segített, hogy nem hárman voltunk, mint szerdán, hanem öten. Majd sajnos Balázs leszakadt, de akkor is még négyen maradtunk. Remekül dolgoztunk össze és jó tempót mentünk, ám a mezőny nem engedett messzire minket, nem is fűztem sok reményt ahhoz, hogy sikeresen hazaérünk” – árulta el Lovassy az MTI-nek.

A nap másik felében sem maradtunk BVSC-s siker nélkül. A 3/b etapon 69 kilométer várt a mezőnyre Tiszafüred és Hajdúszoboszló között. Legjobb magyarként pedig Filutás Viktor haladt át a célvonalon, ő a 23. lett.

Szombaton a királyetap vár a versenyzőkre. A karcagi rajtot követően 138 kilométer múlva a Kékestetőn hegyi befutóval zárul a nap.

Gratulálunk versenyzőinknek és további sok sikert kívánunk nekik!

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay