Menü

Lovassy sokáig az élen tekert az első napon

2019. Június 12
1359
Lovassy sokáig az élen tekert az első napon

 

Klubunk kerékpárosa, Lovassy Krisztián majdnem 140 kilométeren keresztül szökésben volt a Tour de Hongrie 1. szakaszán két társával. Filutás Viktor jól zárta a napot, ugyanis 42 másodperces hátránnyal a 39. helyen ért célba.

Ismét komoly hőség várt a mezőnyre, a Velence és Esztergom közötti 194 kilométeres szakasz során. Ennek ellenére jól indult a nap Lovassy Krisztián számára a Tour de Hongrie-n. A BVSC kerekese Rózsa Balázzsal és a szlovén Jon Boziccsal meglépett a mezőnytől és bő kilenc perces előnyre tettek szert a szökevények. Ráadásul Lovassy több sprintet is megnyert és a legaktívabb magyarnak járó elismerést is megkapta.

Azonban a szerdai etap nem a sprintereknek kedvezett, hiszen kétszer is megmászták a versenyzők Dobogókőt és a 194 kilométeres szakaszon majdnem 2200 méter volt a szintemelkedés. A hegyi terepen befogta az élboly a szökevényeket. Lovassy végül a 88. helyen ért célba.

A TdH-n a Pannon Cycling Team színeiben induló Filutás Viktor jó napot zárt, hiszen sportolónk csak 42 másodperccel maradt el a győztes időtől és a 39. lett.

A szakaszt a címvédő és Giro-szakaszgyőztes Manuel Belletti nyerte, míg legjobb magyarként a születésnapos Valter Attila zárt, aki a hatodik lett.

Csütörtökön a Balassagyarmat és Miskolc közötti 201 kilométeres táv vár a mezőnyre.

 

Forrás: tourdehongrie.hu

Kép: Vanik Zoltán / tdh.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz