Lefárasztja magát, hogy jobban szerepeljen

Lefárasztja magát, hogy jobban szerepeljen

Lovassy Krisztián után Filutás Viktorért szoríthatunk a BVSC-s sportolók közül az Európai Játékok pénteki napján. Pályakerékpározónk jó előjelekkel várja a pontversenyt, ahol szeretne a legjobb ötbe bekerülni, de a Top10-et tartja reális célnak.


A Tour de Hongrie elég jól sikerült számodra, hiszen a negyedik legjobb magyarként zártál. Mennyire nehéz átállni az országútról a pályára?

Én nagyon szeretem az ilyen helyzeteket, mert ugye gyorsan megyünk végig országúton. Egy héten folyamatosan pályaverseny tempót teljesítünk. Szóval egy hosszabb körverseny után kellően fáradt és edzett is vagy ahhoz, hogy jól menjen a pálya. Tehát igazából átállni nem is kell, csak átülni a kerékpárra. Szerintem jó volt a felkészülés, ha valami nem fog jól menni, akkor arról már én tehetek majd.

Mivel este lesz a versenyed, hogyan telik ilyenkor addig a napod?

Biztos, hogy elmegyek majd délelőtt edzeni egy kicsit, hogy kicsit átmozgassam a lábaimat. Azért, hogy ne teljesen pihenten álljak a rajthoz. Illetve előző nap szeretem kicsit lefárasztani magam, mert mindig másnap megyek jól, a több napos versenyek ezért mennek jól. Továbbá ami még kikapcsol a rajt előtt, az a zenehallgatás és sorozatnézés, amik kicsit elterelik a figyelmemet.

Milyen várakozások vannak benned az Európai Játékok kapcsán?

Erőnlétileg szerintem az első ötbe be kellene tudnom jönni. Azonban, hogy valójában miként fog ez elsülni, azt még nem tudom. Hiszen ez mégiscsak egy kisolimpia. Nem tudom ki mennyire veszi komolyan. Az biztos, hogy én oda fogom tenni magamat. Előre viszont nem szeretek jósolni, mert előfordul, hogy az ember jó eredményre számít, aztán megkapja a körét és kiállítják.

Mégis van esetleg olyan eredmény, amivel elégedett lennél?

Ha már a Top10-be jönnék, akkor azzal igen. Szerintem az reális.

 

Viktor programja az Európai Játékokon:

06.28. 19:35 Pontverseny (M4 Sport és m4sport.hu)

 

Fotó: Filutás Viktor Facebook-oldala

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay