Kiváló formában várja a versenyt Lovassy

Kiváló formában várja a versenyt Lovassy

Az Európai Játékok csütörtöki napján BVSC-s sportolóink is megkezdik szereplésüket a minszki multisport eseményen. Elsőként pályakerékpárban Lovassy Krisztiánért szoríthatunk majd, aki mindkét számában szeretne a Top10-be kerülni.


Jól sikerült számodra a Tour de Hongrie, hiszen szakaszt nyertél és sokat voltál szökésben. Viszont az Európai Játékokon már a pályán kell bizonyítanod, hogy ment az átállás az országútról?

Amiért mentem a Tour de Hongrie-ra, azt sikerült kihoznom magamból, hogy minél jobban kihajtsam magamat. Sajnos a kékestetői szakasz után kicsit megfáztam. Ugyanis rögtön a célba érkezés után vizesen elvittek többünket doppingvizsgálatra, ahol egy klimatizált szobában kellett várnunk másfél órát. Ennek másnap már éreztem a hatását és ez még a múlt hét elején is látszódott rajtam. Így nagyjából három edzést tudtunk teljesíteni a pályán, aztán pedig már a minszki helyszínen további három napot tudtam gyakorolni.

Két számban is indulsz pályakerékpárban az Európai Játékokon. Milyen várakozásokkal tekintesz ezekre?

Bár scratch-ben vagyok Európa-bajnoki második, de azt nem mondanám saját számomnak. Minden világversenyt ezzel kezdek. Ez még stresszmentes, ugyanis ha nem érek el benne kimagasló eredményt, az sem katasztrófa, mert inkább csak egy rávezető a scratch a főszámra, az omniumra. Aztán vasárnap következik az utóbbi szám, ami ott van az olimpián is, úgyhogy ott kell teljesíteni. Úgy érzem, hogy állóképességileg régen voltam olyan formában, mint most. Ha például a márciusi világbajnokságon azt mondjuk, hogy 50 százalékos voltam, akkor most már úgy 90 százalék körül lehetek. Úgyhogy a felkészülés jól sikerült, optimista vagyok és remélem a legjobbakat.

A versenynapokon hogy készülsz a megmérettetésekre, van-e különös rituáléd?

Lehet, hogy fiatalabb koromban voltak még ilyen babonáim, de most már nincsenek. Talán csak annyi, hogy ugyanazzal a 14 darab zichereis tűvel teszem fel a rajtszámomat minden versenyre.

Eredmények tekintetében milyen elvárásod van magaddal szemben?

Igazából próbálok reális maradni. A formám alapján a scratch-ben akár még egy dobogó is benne lehet. De inkább azt mondom, hogyha az omniumban és a scratch-ben is az első tízben tudok végezni, akkor elégedett lehetek. Ha pedig ezen felül a dobogó is összejön, akkor az egy plusz.

 

Lovassy Krisztián programja az Európai Játékokon:

06.27. 19:15 Scratch

06.30. 8:25 Omnium

                               8:25 Scratch

                               10:15 Tempóverseny

                               12:48 Selejtezőverseny

                               15:14 Pontverseny

 

Fotó: Lovassy Krisztián Hivatalos Facebook-oldala

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay