Nincs megállás kerékpárosaink számára

Nincs megállás kerékpárosaink számára

 

Pályakerékpárosaink kicsit csalódottan tértek haza a minszki Európai Játékokról, mert szerettek volna a Top10-be kerülni, de ettől kicsivel elmaradtak. Sportolóink nagyot küzdöttek, hiszen a létesítményhelyzet nem könnyíti meg a felkészülésüket.

Lovassy Krisztián két számban is indult az Európai Játékokon. Szeretett volna scratch-ben és omniumban is a legjobb tízbe kerülni, végül csak egy hajszállal maradt el ettől a céljától. Előbbiben a 11., utóbbiban a 12. helyen zárta a versenyt.

„A szervezés és a verseny szinte olyan volt, mint egy olimpián, csak ugye az európai nemzeteknek. Pályakerékpárban a kontinens élvonala volt ott, tehát azok domináltak, akik a világ- vagy Európa-bajnokságon is szoktak. Sajnos ezek nem mi voltunk. Jó formában érkeztünk Minszkbe, az eredmények viszont mégsem ezt tükrözik, ugyanis nem sikerült elérnünk a kitűzött célunkat. Azért nehéz egy ilyen versenyre úgy felkészülni, hogy nem tudunk fapályán edzeni úgy, mint a sportolók 90 százaléka, akik ott voltak. Szinte mi vagyunk az egyedüli nemzet, amely úgy tud kijutni egy ilyen rangos versenyre, hogy nincs pályánk itthon” – nyilatkozta honlapunknak Lovassy Krisztián, akinek továbbra is az a célja, hogy sikerüljön az olimpiai kvalifikáció.

A pontversenyben Filutás Viktor képviselte a magyar és BVSC-s színeket. Sportolónk nagyon jól versenyezve és 7 pontot gyűjtve a 11. helyen zárt az minszki multisport-eseményen.

„A körülmények azok adottak voltak a helyszínen, a versenyt viszont nehéz jellemezni. Ugyanis előtte jó erőben éreztem magamat, de mégsem jött ki az eredmény. Sajnos hiányzott a lábamból az a kicsi plusz, amit a többi nemzet megengedhet magának, hogy fapályán készüljön. Persze nem lehet csak erre fogni, de ha lett volna lehetőségünk ezen edzeni előtte egy hétig, akkor szerintem minimum Top5-ös eredményt sikerül elérni” – értékelt Filutás, akit már éppen következő versenyén értünk el Romániában.

Nincs tehát megállás és pihenés sem sportolóink számára, akik már következő feladataikra tekintenek előre. Ugyanis a felkészülés és a versenyek is folytatódnak.

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay