BVSC Napló: Utánpótlás érmek, csapatgyőzelmek

BVSC Napló: Utánpótlás érmek, csapatgyőzelmek

Kiválóan szerepeltek vívóink a horvátországi korosztályos Európa-bajnokságon. Női röplabdázóink és férfi labdarúgóink számára is magabiztos hazai győzelemmel folytatódott a bajnokság, férfi vízilabdázóink viszont messze kerültek a felsőháztól.

Nem kellett sokat várni az első BVSC-s éremre a horvátországi Porecben zajló korosztályos vívó Európa-bajnokságon. A harmadik napon Ondrik Konrád gyűjtött be egy szépen csillogó bronzérmet a férfi kardozók mezőnyében. Ezt követően Kó Benedek is szerzett egy bronzot a férfi párbajtőr-válogatottal. A hét második felében a junioroknál Szűcs Luca és Pótz-Nagy Fanni Európa-bajnok lett a kardcsapattal, míg Borsody Emma a párbajtőr-válogatottal állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Két sportolónk is részt vett a berlini pályakerékpáros-világbajnokságon. Lovassy Krisztián scratch-ben a 14., míg az olimpia programján is szereplő omniumban a 20. helyen zárta a vb-t. Filutás Viktor a pontversenyben volt érdekelt, ahol a 14. lett.

Az alapszakasz után nem jutott pihenő a röplabdásoknak, hiszen vasárnap már folytatódott is a bajnokság a rájátszással. Az első fordulóban hazai pályán 3-0-ra múlták felül a Szegedet Daróczi Gergely tanítványai.

Felnőtt labdarúgóink számára viszont hosszú szünet után folytatódott a BLSZ I. osztályú bajnokság. A BVSC-Zugló ezúttal a Budafok II együttesét múlta felül 3-0-ra otthon, így továbbra is a tabella első helyén áll Gabala Krisztián csapata.

Nem sikerült pontot szereznie férfi vízilabda együttesünknek a Honvéd otthonában. Sajnos 7-6-ra a hazaiak diadalmaskodtak, így hacsak nem sikerül hatalmas bravúrt elérni az OSC ellen csütörtökön, akkor idén lemaradunk a felsőházról.

Miközben felnőtt úszóink gőzerővel készülnek a március végi olimpiai kvalifikációs országos bajnokságra, addig utánpótlásunk Hódmezővásárhelyre látogatott. Sportolóink 112 érmet szereztek, amellyel megnyerték a csapatok közti pontversenyt.

Február elején indított új sorozatunkban, a Játékosportréban körbeértünk és klubunk negyedik csapatsportágának egy játékosát is bemutattuk. Ezúttal a labdarúgók csapatkapitányát, Szabó Ádámot faggattuk.

Sajnos szomorú hírünk is volt a héten. Ugyanis kilencvenkét éves korában elhunyt Székely Éva olimpiai bajnok úszó. A Nemzet Sportolójától, egy nagyon fontos dolgot megtanult a sportvilág: „Sírni csak a győztesnek szabad!”, ezúttal viszont mi siratjuk Őt.

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay