BVSC Napló: Elmaradó versenyek és otthoni edzések

BVSC Napló: Elmaradó versenyek és otthoni edzések

Mivel a világon tulajdonképpen megállt a sportélet a koronavírus-járvány miatt, így BVSC-s sportolóink is jelenleg csupán otthoni edzésekkel készülnek a folytatásra. Azonban igyekszünk folyamatosan beszámolni arról, hogy telnek számukra ezek a napok.

A koronavírus-járvány miatt sorra halasztják el a versenyeket, így a vívók utolsó olimpiai kvalifikációs világkupáját sem rendezték meg a múlt hétvégén. A szünetet kihasználva Pusztai Lizával visszatekintettünk az athéni női kard vk-ra, ahol egyéniben ezüst-, a csapattal pedig bronzérmet szerzett sportolónk.

Andrásfi Tibor és a férfi párbajtőr-válogatott a múlt hétvégén Buenos Airesben harcolhatta volna ki az olimpiai kvótát, de sportolónknak egyelőre be kell érnie otthoni edzésekkel. Megkérdeztük, hogy tölti az idejét.

Szombaton valószínűleg rengetegen szurkoltunk volna Korpási Bálintnak a BOK-csarnokban, hogy kiharcolja az olimpiai részvételt. Azonban a járvány miatt másképp alakult ez a hétvége. Birkózónkat faggattuk, hogy zajlanak jelenleg az edzései.

Ahogy az várható volt, nem lesz májusban úszó, műugró, szinkronúszó és nyíltvízi úszó Európa-bajnokság Budapesten. A vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) a koronavírus-járvány miatt döntött így. A jelenlegi tervek szerint augusztusban lehet leghamarabb Eb.

Korábban az úszók országos bajnokságát is elhalasztották, amit a héten rendeztek volna a Duna Arénában. Nagy Péter szakosztályvezetőnkkel beszélgettünk a törökországi edzőtáborukról és az otthoni edzésekről.

Március közepe óta a kézilabdázóknál is szünetel a bajnokság, azonban ebben az időszakban is igyekszünk foglalkozni csapatainkkal. Elsőként Kemény Andreával ismerkedtünk meg, a serdülők és ifik edzőjével, aki februárban csatlakozott a BVSC-hez.

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay