Menü

Otthoni edzésekkel készül Andrásfi is a folytatásra

2020. Március 22
1637
Otthoni edzésekkel készül Andrásfi is a folytatásra

A férfi párbajtőr-válogatott – sportolónkkal, Andrásfi Tiborral a soraiban – ma vívott volna Buenos Airesben az olimpiáért. A koronavírus-járvány miatt viszont törölték ezt a versenyt is. Kíváncsiak voltunk, hogy zajlanak tehetségünk edzései otthon.

Legutóbb a március eleji budapesti Grand Prix-n vívott Andrásfi Tibor. Azt a versenyt elővigyázatosságból már zárt kapuk mögött rendezték meg. Sportolónknak viszont jól ment a vívás, hiszen a csoportkör után kiemelték őt és bejutott a főtáblára. Mivel legutóbb tavaly novemberben, a berni világkupán jutott egyéniben ilyen magas szintre, így ez már jó előjel volt számára.

„Jónak éreztem a vívást és örültem neki, hogy újra kicsit fel tudtam venni a fonalat és vasárnap is vívhattam. Aztán sajnos Peterdi Andris megállított, de jónak éreztem a formám és már vártam, hogy kiutazzunk Buenos Airesbe. Először meglepett, hogy eltörölték a versenyt, mert nem számítottunk erre. Aztán bíztunk benne, hogy lezárják a kvalifikációt, mert akkor mi kijutó helyen lennénk. Azonban egyelőre nem tudjuk mi sem, hogy mi lesz. Most mindenkinek az a legfontosabb, hogy egészséges legyen” – nyilatkozta honlapunknak sportolónk.

Andrásfi Tibi sportolótársaihoz hasonlóan otthon készül jelenleg, ami nem helyettesíti a páston való munkát, de igyekszik magát szinten tartani.

„Mivel utóbb kiderült, hogy a budapesti Grand Prix-n voltak fertőzött sportolók, így mindannyian, akik ott vívtunk, önkéntes karanténba vonultunk. Ebből már csak pár nap van hátra. Szerencsére teljesen jól vagyok és végzem az itthoni feladataimat. Kert hiányában elsősorban a felsőtestre tudok edzeni húzódzkodásokkal, fekvőtámaszokkal vagy éppen gyógytornával a hátizmaimat, a törzsizmomat próbálom erősíteni. Szerencsére van itthon pár súlyzóm is, amivel szintén sok mindent meg tudok oldani, valamint egy szobabicikli is, amit eddig sose használtunk, de most ez is jól jön. Úgy érzem, hogy jó erőben vagyok, de azért az, hogy már lassan két hete nem volt penge a kezemben, az nyilván érződni fog, de bízom benne, hogy sikerül újra felvenni majd a ritmust.”

Az olimpiai kvalifikáció végéhez közeledve egyre stresszesebb volt az utóbbi idő sportolónk számára, aki az önkéntes karantén első napjaiban örült is annak, hogy nem kell annyira rohannia és ki tudja magát pihenni.

„Ezt követően beállítottam magamnak egy napi ritmust, amikor a tanulással is foglalkozom és könyvet olvasok. Valamint mivel az unokatestvérem a szomszédban lakik, így vele beszélgetek még nagyon sokat, továbbá az itthoni teendőkben is igyekszem segíteni az edzések mellett. A folytatásról egylőre még nincs hír, így az egyetlen dolog, amit csinálhatunk, hogy otthon maradunk” – árulta el Andrásfi.

 

Fotó: Eva Pavía

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz