Birkózás: Az ország legjobb csapatai között vagyunk

Birkózás: Az ország legjobb csapatai között vagyunk

Bár az utóbbi években a járványhelyzet megnehezítette az utánpótlásversenyek lebonyolítását a birkózóknál is, szerencsére idén már rendeztek csapatbajnokságot, ahol jól is szerepelt a BVSC. Illés Gergely szakosztályvezetőnk értékelte az eredményeket!

Jól teljesítettek birkózóink több korosztályban is a szezonban, ami pedig különösen is fontos, hogy a diák és serdülő korcsoportban is sikerült csapatot kiállítania a BVSC-nek a csb-re. A fiatalabbak 30 csapat közül a 15. helyen zártak, míg a serdülők az előkelő hatodik helyen végeztek, és az éremszerzés sem volt távol tőlük.

„A pandémia után nem voltunk tisztában az erőviszonyokkal. Nyilván a korosztályos magyar bajnokságok adtak valami képet, illetve az is, hogy Budapesten már a meghatározó egyesületek között vagyunk. Azt a fajta BVSC-s csapatszellemet, amit szerettünk volna kialakítani a felső vezetéssel és a szakosztálynál is, azt azért sikerült elérni. Nagyon jó hangulatot varázsoltak a sportolók mindkét csapatbajnoki találkozó. Továbbá a szülők hozzáállása is sokat segített nekünk. Ezek az eredmények nagyon jó visszaigazolásai voltak az elmúlt három év munkájának” – értékelte az utánpótlás eredményeit Illés Gergely szakosztályvezető.

Az elért eredmények pedig biztatóak lehetnek a jövőre nézve is, ráadásul ezeknek köszönhetően ismét az ország legjobb csapatai között van a BVSC, tette hozzá a szakember.

„Nagyon remélem, hogy a csapat együtt marad. Természetesen változni fog az összetétel, mivel változó korban vannak a gyerekek és így a súlycsoportjaik is változnak. Ilyenkor még nehéz tervezni, mert nem tudjuk előre, hogy a következő szezonban lesznek-e hiányzók vagy sem. Ezt a következő év elején látjuk, hogy mire lehetünk képesek, de ezekből az eredményekből nem szeretnénk engedni.”

Gratulálunk a fiataloknak és edzőiknek! Hajrá BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay