Vízilabda: Sorsoltak a kupákban

Vízilabda: Sorsoltak a kupákban

Férfi vízilabdázóink három fronton harcolhatnak idén, hiszen a bajnokság mellett a Magyar Kupában és az Eurokupában is érdekeltek. Utóbbi két sorozatban is sorsoltak a napokban, Kemény Kristóf vezetőedzőnk latolgatta az esélyeket.

Bár még van pár hét a szezonrajtig, a csapat már komolyan dolgozik, hogy a legjobb formában kezdje a bajnokságot. A héten sajtótájékoztatón árultuk el az érkezők névsorát, de már azt is tudjuk, hogy mely ellenfelekkel kell megküzdeniük férfi vízilabdázóinknak az Eurokupa első selejtezőkörében. A helyszín ismerős lesz, hiszen az elmúlt két szezonban is vendégeskedtünk Barcelonában, felemás élményekkel. Ezúttal a házigazdákon kívül még az olasz Trieste Pallanuoto, a görög Apollon Smyrnis, a szerb Crvena Zvezda, valamint a szlovák SKP Kosice vár a BVSC-re.

„Arra kell figyelnünk, hogy ez egy olyan sorozatterhelés lesz, amihez nem vagyunk hozzászokva. Hiszen négy nap alatt öt meccset kell játszanunk, ami fizikálisan és mentálisan is extra energiát igényel. Fontos, hogy minden eshetőségre felkészüljünk taktikailag is, mert az ellenfelek többségét kint tudjuk majd megismerni. Talán a Kassa az, amelyik kicsit lefelé kilóg sorból, de ők sem biztosan. A többiek közül nem tudok senkit kiemelni, mert mindenki erős ellenfél lesz. A Trieste tavaly majdnem kiverte a Bresciát, a Zvezda és az Apollon a BL-ben szerepelt és van a hazai együttes a Barcelona” – nyilatkozta Kemény Kristóf vezetőedző honlapunknak.

A hat csapatos csoportból az első négy jut a következő selejtezőkörbe, míg az utolsó kettő az újonnan életre hívott Challenger Cup-ban folytathatja. A minitornát október 13-a és 16-a között rendezik a katalán városban.

A Magyar Kupában is sorsoltak. Mivel 16 együttes nevezett, így nem kell kvalifikációt rendezni. A mieinkre az OB I/B-ben szereplő szolnoki Invictus vár majd. A csapat edzője az olimpiai bajnok Kis Gábor.

„Úgy gondolom, hogy teljesíthető sorsolásunk van. Örülök is neki, hogy nem kell rögtön éles mérkőzést játszani. A bajnokságban a Fradi ellen kezdünk, aztán szerda-szombat ritmusban karácsonyig bő két hónap alatt rengeteg meccs vár ránk” – tette hozzá vezetőedzőnk.

A kupában november 9-e és 12-e között kell lejátszani az oda-visszavágós mérkőzéseket. A BVSC-re viszont addig még sok mérkőzés vár. Elsőként szombaton a BVSC Openen 17 órától a Szeged ellen játszanak a mieink felkészülési találkozót! Hajrá, BVSC!

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay