Két játékosunkkal rajtol az U19-es vízilabda Eb

Két játékosunkkal rajtol az U19-es vízilabda Eb

A nyáron eddig két korosztályos világversenyt rendeztek a férfi utánpótlás vízilabdázóknak és mindkét alkalommal aranyérmes lett a magyar csapat. Jó hír, hogy a harmadik eseményen, az U19-es Európa-bajnokságon is két játékosunk ott lehet!

Az U18-as és U16-os világbajnokságon remekül szerepelt a magyar férfi vízilabda-válogatott, hiszen mindkét alkalommal a dobogó legfelső fokára állhattak fel a mieink. Nagy örömünkre mindkét alkalommal voltak BVSC-s játékosok is a csapatban. A nyár utolsó utánpótlás világeseményét, az U19-es Európa-bajnokságot holnaptól jövő vasárnapig rendezik Montenegróban. A podgoricai kontinensviadalon is lesz BVSC-s érdekeltség. Bár az U18-as vb legjobb kapusának választott, a nyáron érkező Gyapjas Viktor sajnos kisebb sérülés miatt nem utazhat – az utolsó előtti edzésen ujját törte –, de Mészáros Mátyás és Tátrai Dávid ott lesz az Eb-n.

A célokat tekintve Nyéki Balázs szövetségi vezetőedző elmondta, hogy a mezőny első felébe várja a fiúkat, de fontos lesz, hogy a játékosok mennyire tudják alárendelni magukat a csapat érdekeinek. Reméljük, ezzel nem lesz gond és akkor a harmadik világversenyt is éremmel zárják ezen a nyáron a magyar fiúk.

A válogatott egyébként pénteken Bécs érintésével utazott el Podgoricába, ahol nyitott medencében zajlik majd az Eb. Kezdésként vasárnap 13 órától a törökökkel játszanak a mieink, majd hétfőn este 19 órától a házigazdák következnek. A csoportkört kedden délelőtt Franciaország ellen zárjuk.

A szakmai stábot erősíti még a BVSC-től videóelemzőként Csapliczky Zsolt.

Sok sikert kívánunk a csapatnak! Hajrá, magyarok!

A magyar csapat programja:

Szeptember 18., 13:00: Magyarország–Törökország
Szeptember 19., 19:00: Montenegró–Magyarország
Szeptember 20., 10:20: Magyarország–Franciaország

Borítókép: MVLSZ / Dobos Sándor

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay