Őszi visszatekintés: férfi vízilabda

Őszi visszatekintés: férfi vízilabda

Szinte minden csapatsportágunk számára szünetel még a bajnokság, úgyhogy igyekszünk kihasználni a holt szezont és visszatekintünk felnőtt együtteseink őszi produkciójára. A női vízilabdázók után következzenek a férfiak.

A nőknél már leírtuk, hogy mennyit fiatalodott a csapat a bajnoki rajtra és ugyanez elmondható a férfiakról is. Szűcs Levente gárdájában mindössze 23,5 év az átlagéletkor. Az ősszel vízbe ugrók közül a legfiatalabb a 16 éves Mészáros Mátyás volt, míg a legrutinosabb a lassan 37. évét betöltő Létay Krisztián. A 17 fős keretből heten is 20 évesek, vagy annál fiatalabbak. Vezetőedzőnknek tehát nem volt könnyű dolga, hogy a fiatalságot és a tapasztalatot jól vegyítse.

„Volt pár fiatal játékos, akiken láttam, hogy ki-ki kisebb vagy nagyobb ütemben, de fejlődik. Nehezítette az is a helyzetünket, hogy most már két olyan játékosunk is van, aki edzősködik. Ezt csak az tudja, aki volt már hasonló szituációban, hogy ebben is kell szerezni egyfajta rutint. Hiszen eggyel több felelősség van a vállukon. Ebben náluk azt látom, hogy fejlődtek. Ami tetszik, hogy az edzésekhez való hozzáállással továbbra sincsen probléma. Azt látom a fiúkon, hogy mindent megtesznek. Ami nehezebb dolog, mint eddig, hogy sokkal heterogénebb a korosztályokat tekintve a csapat. Most már akkora szakadékok vannak, amiben nehéz az arany középutat megtalálni fizikálisan és az edzéstervben is” – nyilatkozta honlapunknak Szűcs Levente.

Ami a bajnokság lebonyolítását illeti, nincsenek könnyű helyzetben a csapatok, hiszen a sűrű szeptember után októberben egy bajnokit játszottunk, majd az ismét zsúfolt november után a hazai Európa-bajnokság miatt két hónap szünet következik az OB I-ben. Talán az ősz utolsó negyedét, a Szentesen 4-0-ra elveszített nyolc percet sajnálhatjuk kicsit. Összességében viszont elmondható, hogy öt fordulóval az alapszakasz vége előtt felsőházba jutást érő helyen áll együttesünk és 12 pontjával a 4. pozícióból várhatjuk a folytatást.

„Az első három mérkőzésünk jól sikerült, aztán a kaposvári vereségen látszott, hogy talán ettől a csapattól még sok lett volna rögtön négy győzelem. Ezt követően még két találkozónk volt, ahol reálisan szerezhettünk pontot. Ebből a Honvéddal itthon játszottunk, ami nagyon hektikus párharc volt. Sajnos sok helyzetet hagytunk ki, így elmaradt a pontszerzés. A végén pedig Szentesre látogattunk. Szerintem közvetlen riválisaink közül nem sokan fognak onnan ponttal hazatérni, mi viszont úgy utaztunk oda, hogy tudtuk, ha sikerül megnyerni ezt a találkozót, akkor szinte már fél lábbal a felsőházban lehetünk. Azon a meccsen játszottunk a legjobban a szezonban, vezettünk végig három góllal. A negyedik negyedet azonban 4-0-ra a hazaiak nyerték, ami nem volt reális a játék képét látva. Az utolsó felvonásban egyszer lőttünk kapura, de inkább úgy mondanám, hogy egyszer lőhettünk. Nem szoktam kifogásokat keresni, de azt az eredményt nem érdemeltük meg. Ennek ellenére van esélyünk a felsőházra és arra készülünk, hogy azt elérjük.”

A csapat számára február 1-jén nagyon fontos rangadóval folytatódik a bajnokság. Aki látta a Vasas elleni hazai meccsünket, az tudhatja, hogy idegenben sem lesz könnyű dolgunk, viszont a találkozó kimenetele meghatározhatja a folytatást is, amennyiben sikerülne nyernünk a Komjádi Uszodában.

„Abszolút háromesélyes párharc, hogy mi lesz a végkimenetele, azon múlik majd, hogy éppen a napi forma mit hoz” – tekintett előre vezetőedzőnk a következő kihívásokra.

Sok sikert kívánunk a fiúknak! Hajrá BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay