Érmekkel zártuk a vívó ob-t

Érmekkel zártuk a vívó ob-t

Felemásan sikerült vívóink számára a hétvégi országos bajnokság. Egyéniben esélyeseink hamar búcsúztak, de Szűcs Luca révén így is volt dobogósunk, míg csapatban három érmet is szereztünk!

Nem kezdődött jól a vívók országos bajnoksága BVSC-s sportolóink számára. Hiszen férfi párbajtőrben a berni világkupán aranyérmet szerző Andrásfi Tibor már az első napon kiesett klubtársa ellen, míg Pusztai Liza számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást női kardban. Szerencsére a folytatásban már volt okunk az örömre. Utóbbi fegyvernemben másik világbajnokunk, Szűcs Luca meg sem állt a fináléig, ott végül 15:7-re kapott ki Battai Sugártól.

Férfi kardban öten is ott voltak a mieink közül a legjobb 32 között, ahonnan viszont nem sikerült továbbjutniuk fiataljainknak.

Ahogy már említettük, a férfi párbajtőrözőknél Andrásfi Tibor hamar búcsúzott, azonban az őt legyőző Osman-Touson Maruán egészen a negyeddöntőig menetelt. Ott végül a későbbi ezüstérmes Keszthelyi Zsombortól kapott ki. A nők hasonló fegyvernemében Dékány Kinga állt közel a bravúrhoz, végül neki is a negyeddöntő jelentette a végállomást, ahol a későbbi bajnok Kun Anna múlta felül csupán egy tussal, 15:14-re.

A vasárnapi csapatversenyben aztán már több dobogós helynek örülhettünk. Férfi párbajtőrben a BHSE-vel találkozott az Andrásfi Tibor, Kolczonay Balázs, Osman-Touson Maruán, Nico Vuorinen alkotta négyesünk. Itt végül a Honvéd nyert 39:32-re, de így is egy szépen csillogó ezüstérmet gyűjtöttek be a mieink.

Női kardban Marleen Buitenhuis, Pusztai Liza, Szűcs Luca és Tóth Nadin az elődöntőben 45:38-ra kapott ki DEAC-tól, a bronzmeccsen viszont 45:35-re diadalmaskodtak a mieink a KVSE ellen.

Ugyancsak bronzérmet szereztek a női párbajtőrözők. Borsody Emma, Dékány Kinga, Turcsák Bianka, Zs. Tóth Anna a férfiakhoz hasonlóan a BHSE-től szenvedett vereséget (36:45), de a harmadik helyért vívott asszót ők is megnyerték, méghozzá magabiztosan, 45:26-ra a Békéscsaba ellen. Végül férfi kardozóink a nyolcadik helyen végeztek. Az ob-t pedig 2 ezüst- és 2 bronzérmemmel zárta a BVSC!

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá, BVSC!

Fotó: hunfencing.hu

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay