BVSC-s vívóérmek nemzetközi versenyekről

BVSC-s vívóérmek nemzetközi versenyekről

Remek hétvégét zártak vívóink a nemzetközi porondon! Andrásfi Tibor előbb egyéniben jutott a legjobb 8 közé a Tbilisziben rendezett párbajtőr világkupán, majd a csapattal lett bronzérmes. Szűcs Luca pedig az U23-as Európa-bajnokságon szerzett ezüstérmet!

férfi párbajtőrözőkre Grúziában várt világkupa, ahova négy magyar utazott el. Bár ez még nem jelentette hivatalosan, hogy ez a négy fiatalember indulhat a nyári világversenyeken, de jó esély van rá, hogy Dancsházy-Nagy Tamás az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Siklósi Gergely négyessel számol majd. Nagy örömünkre sportolónk számára nagyon jól sikerült a hétvége, hiszen Andrásfi komoly ellenfeleket legyőzve jutott el a negyeddöntőig. Előbb klubtársát, a finn Vuorinent múlta felül (15:8), majd a svájciak kiválósága Heinzer (15:13) és a francia Allegre (15:14) következett.

A legjobb 8 között magyar házi csata várt Tibire, ahol nagy küzdelemben 13:12-re Koch Mátédiadalmaskodott, aki meg sem állt az ezüstéremig. Másnap aztán a csapatversenyben is jeleskedtek a magyarok. Grúzia (45:20) és Spanyolország (31:27) után Izrael (45:32) sem jelentett gondot a mieinknek. Az elődöntőben aztán Svájc nyert 45:40-re – ők később az aranyérmet is megszerezték –, de a magyarok sem búslakodhattak nagyon, hiszen az olaszokat 44:38-ra múlták felül Andrásfiék. Így egy szépen csillogó bronzérmet szereztek!

„Harmadszor voltunk négy között zsinórban Világkupán, ami azért ritkaság a fegyvernemünkben. Azt még azért nem jelenteném ki, hogy visszakerültünk a világ közvetlen élmezőnyébe, de remélem, hogy jó úton járunk efelé. Azt viszont kijelenthetem, hogy megtaláltam azt a csapatot, amellyel elképzelem az idei Európa- és világbajnokságot” – nyilatkozta a szövetség honlapjának Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző.

Nem csupán a felnőtt, hanem az utánpótlás korosztályban is volt okunk az örömre. A tallinni U23-as Európa-bajnokság utolsó egyéni versenynapján a női kardozók mezőnyében Szűcs Lucáért szoríthattunk. Bódy István és Bódy Benjámin tanítványa magabiztosan menetelt, hiszen a hibátlan csoportkör után előbb lengyel (15:3), majd olasz (15:9) ellenfelét is könnyedén győzte le. A folytatásban is kitartott ez a lendülete így belga (15:12), valamint bolgár (15:9) riválisát is felülmúlva jutott el a fináléba sportolónk. Ott a német Eiflertől 15:9-re kikapott, de így is nagyon értékes ezüstérmet szerzett 19 évesen az U23-as kontinensviadalon.

„Úgy jöttem ki ide, hogy szeretnék nyolcba jutni, de még inkább felszabadultan vívni, mert úgy érzem, ez nem sikerült az utóbbi időben. Most viszont igen, és ennek nagyon örülök. Meg tudtam valósítani azt, amit akartam, és amit az edzéseken gyakoroltam” – értékelt Szűcs a verseny után.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá BVSC!

Fotók: Magyar Vívó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay